Tässä poimintoina Helsingin höyryäviä ja kosteita saunoja meren rannalla ja suosittujen ravintolakaupunginosien kortteleissa. Saunomisesta on tullut tärkeä hauskanpidon muoto. Helsingin yleiset saunat soveltuvat mainiosti illanvieton kohokohdaksi tai vaikkapa Helsinki-reissun rentouttavaksi ohjelmanumeroksi pienelle seurueelle. Isommalle seurueelle on monesti kohteliasta varata oma tilaussauna.

*Hintatiedot perushintoja ja viitteellisiä. Päivitetty 2.3.2017

1Löyly

Helsingin moderni saunaelämys on saanut kansainvälistäkin huomiota maailmalla. Löylyssä voi saunoa kerrallaan kaksi tuntia meren äärellä ja uidahan voi ympäri vuoden.

19€ Uiminen mahdollista myös talvikaudella

http://www.loylyhelsinki.fi

2Sauna Hermanni

Sotien jälkeen perustettu sauna, josta voi ostaa vaikkapa makkaraa tai napostelulautasen. Pukuhuoneessa voi nauttia omia virvokkeita tai ostaa paikan päältä.

10€

http://www.saunahermanni.fi/

3Arlan sauna

Isosaaren sauna ja terassi Helsingin saaristossa. Kuvaaja: Julia Kivelä

Vuodesta 1929 Kaarlenkadun ja Helsinginkadun kulmassa toiminut Sauna Arla on helsinkiläistä saunakulttuuria  puhtaimmillaan. Löylyhuone lämpenee maakaasulla ja puilla.

12€

http://arlansauna.net/

4Isosaaren sauna

Isosaaren sauna on avoinna yleisölle kesäkaudella yleisöristeilypäivinä. Aikataulun voi tarkistaa Isosaaren kotisivuilta.

http://visitisosaari.fi/saunat

5Kaurilan sauna

Lenkkisauna on kuin miniloma keskellä viikkoa, jossa arjen tomut saavat kyytiä. Idyllisessä hirsirakennuksessa on naisilla ja miehillä omat vuoronsa. Liput ostetaan ennakkoon verkkokaupasta.

16€

http://www.punsseli.fi

6Harjun sauna

Kotiharjun sauna, Jussi Hellsten

Legendaariseen Kotiharjun korttelisaunaan on vaivatonta tutustua. Yleiselle puolelle ei tarvitse varata aikoja, ja kylpeä saa kiireettömästi niin kauan kuin haluaa. Idyllisen puiston äärellä voi vilvoitella. Kassalta voi vuokrata pyyhkeen ja ostaa saunavihdan, virvokkeita ja pientä purtavaa. Helsingin ainoa perinteinen puulämmitteinen korttelisauna.

13€ Ruokapaikka Döner Harju aivan kulman takana

http://www.kotiharjunsauna.fi/

7Kulttuurisauna

Rentouttava saunakokemus yksin tai pienellä seurueella. Avantouintimahdollisuus.

http://www.kulttuurisauna.fi

15€ Kielletty ryhmiltä (max 3) ei omia alkoholijuomia uintimahdollisuus myös talvikaudella

8Lonnan sauna | KESÄLLÄ 2017

Tänä kesänä Lonnan pikkusaareen valmistuu merellisen Helsingin harvinainen helmi – yleinen sauna. Puukiuasta päästään lämmittämään keväällä 2017. Lonna sijaitsee Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä vain 10 minuutin vesibussimatkan päässä. Saari on kaikille avoin kohtaamispaikka,  josta löytyy myös ravintola ja kahvila.

uintimahdollisuus

Lue lisää: Hirsisauna Lonnan saareen

http://www.lonna.fi

9Sompasauna

Sompasaunaseura ry edistää saunakulttuuria ylläpitämällä Helsingin Kalasatamassa kaikille avointa ja ilmaista yleistä saunaa. Sauna on avoinna kesäkaudella ympäri vuorokauden eikä sitä voi varata. Kalasataman metroasemalta on kävelymatkaa noin 20 minuuttia. Huomioithan, että sauna on yhteisöllisesti ylläpidettävä sauna, jossa voit osallistua vaikka tuomalla omat polttopuut.

0€ uintimahdollisuus myös talvella

http://www.sompasauna.fi/

10Lapinlahden Lähteen sauna

Helsingin vanhin yleisölle avoin sauna. Meren ranta ja sairaalapuiston upea miljöö tarjoavat ainutlaatuisen saunakokemuksen kaupungin keskellä. Uimarantaan saunalta on matkaa alle 100 metriä.

7€ uintimahdollisuus

http://lapinlahdenlahde.fi/fi/lahteen-sauna/