Solo Sokos Hotel Torni avasi ovensa täysin uudistettuina Helsingin keskustassa keväällä 2022.

Yli kaksi vuotta kestäneessä hankkeessa hotelli ravintoloineen uudistettiin keittiöstä kattobaariin. Tallella ovat huikeat näköalat, historialliset yksityiskohdat sekä Tornin taidekokoelma, jota täydentämään on valittu teoksia SOK:n mittavasta kokoelmasta.

Solo Sokos Hotel Torni
Solo Sokos Hotel Torni avasi ovensa täysin uudistuneena 12.4.2022.

Uudessa Tornissa on panostettu uniikkiin ja näyttävään sisustukseen, henkilökohtaiseen palveluun ja kiinnostaviin ravintoloihin, ja se on S-ryhmän korkeatasoisin hotelli.

Katso kuvat Solo Sokos Hotel Torni

Hotellin kaikki 154 huonetta, ravintolat ja aulatilat uudistettiin täysin ja samalla koko rakennus peruskorjattiin.

Erityisen suuren muutoksen kokivat ravintolat. Yrjönkadun ja Kalevankadun kulmaan avautuva ravintola OR on viinibaari ja moderni brasserie, ja sen näyttävästä raw barista voi nauttia mm. ostereita, alkupaloja ja jälkiruokia. Ravintolan sisustus on art deco -vaikutteineen ja väreineen suomalaisessa ravintolamaailmassa täysin ainutlaatuinen.

Tasokasta ruokaa saa Tornissa aamusta iltamyöhään. Tornin all day menulta voi tilata ruokaa niin huoneisiin kuin hotellin kaikkiin ravintoloihinkin. Tornin keittiöstä vastaa Matias Nitovuori, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa Palacessa ja Careliassa. Aamiaisella Tornin vieraita hemmotellaan muun muassa Matiaksen omalla reseptillä valmistetulla hapanjuurileivällä. Ateljee Barissa voi nauttia aamiaista ja iltapäiväteetä Tornin tapaan.

Yksi näkyvimmistä muutoksista löytyy hotellin keskeltä, upean kupolin alta, jonne American Bar palaa takaisin Kalevankadulta, alkuperäiselle paikalleen. Kokonaisuuden kruunaavat Tornin varastoista uudistushankkeen yhteydessä löydetyt Paavo Tynellin seinävalaisimet, joiden tunnelmallisessa hämyssä voi pyöreän baaritiskin ympärillä nautiskella klassisia sekä Tornin omia cocktaileja. Myös kaksikerroksiseksi laajentunut Ateljee Bar Tornin huipulla sekä Suomen ensimmäinen irkkubaari O’Malleys avaavat ovensa samalla.

Taidetta kaikille aisteille

Yksi uudistetun Solo Sokos Hotel Tornin hienouksista on hotellin mittava taidekokoelma. Monipuoliseen kokoelmaan kuuluu maalauksia, grafiikkaa, veistoksia ja valokuvataidetta. Vastaanoton taideseinällä ihastuttaa pienoisversio Björn Weckströmin Viheltävästä helsinkiläisestä, jonka originaali löytyy Iso-Roobertinkadulta. Hissiaulassa vieraita tervehtii Kaarlo Haltian Aino-patsas, joka sijaitsi aiemmin yhdessä jugend-puolen huoneista. Taideteoksia on koottu hotellin kaikkiin tiloihin, myös huoneisiin.

Tornin omaa taidetta on täydennetty SOK:n taidekokoelmasta poimituilla teoksilla. SOK on kerännyt lähes 100 vuotta suomalaista taidetta, josta valikoituja helmiä voi nyt ihastella Tornin yleisissä tiloissa. Tornin käytävillä soiva musiikki on suomalaisen säveltäjän Petri Alangon käsialaa. Tornin musiikkiteos kuvaa hotellin yhtä vuorokautta – sitä, mitä Tornissa tapahtuu aamun viipyilevistä tunneista illan samppanjalasien kilistykseen.

Tornin uusissa hotellihuoneissa on seesteinen ja boheemin ylellinen tunnelma. Torniosan näköalahuoneista avautuvat henkeäsalpaavat näkymät Helsingin yli. Jugend-puolella upeat kaakeliuunit ja peiliovet entisöitiin, ja myös alkuperäinen porraskäytävä lasimaalauksineen ja näyttävine koristeluineen on säilynyt Tornin värikkäiden historiallisten vaiheiden läpi. Tornin puolella vanha veräjähissi sekä Yrjönkadun pääsisäänkäynti ovat alkuperäisiä ja osa Tornin uniikkia tunnelmaa.

– Hotellin vieraat tuhansine tarinoineen ja talon hieno arkkitehtuuri ovat luoneet vuosikymmenten aikana Torniin sen uniikin hengen. Hotellin taiteellisen, hieman boheeminkin tunnelman säilyttäminen ja kohentaminen on ollut yksi uudistuksen tavoitteista. Olen iloinen, että saamme vihdoin toivottaa vieraat kokemaan sen jälleen kanssamme, hotellinjohtaja Juha Maatala kertoo.

– Torni on Helsingin ikoninen maamerkki ja olemme pyrkineet tuomaan sen ainutlaatuisuutta esiin kaikissa yksityiskohdissa. Eniten panostamme kuitenkin vieraidemme huolenpitoon: huolehdimme vieraidemme tarpeista jo ennen vierailua ja vierailun aikana. Uskon, että Torni tulee löytämään paikkansa Helsingin huippuhotellien joukossa, hotellinjohtaja kertoo.

Helsingin urbaania eleganssia Kluuvikadulla

Tornin lisäksi myös toinen helsinkiläinen klassikkohotelli kokee muodonmuutoksen. Korkeatasoinen Solo Sokos Hotel Helsinki avaa ovensa 10.5.2022 Helsingin ydinkeskustassa osoitteessa Kluuvikatu 8. Vuonna 1930 valmistuneen hotelli Helsingin uusi aikakausi on tyylikäs kumarrus Helsingille, jonka yksityiskohtia voi huomata esimerkiksi hotellia varten suunnitelluissa tapettikuoseissa.

Hotelli Helsingin katutasoon avataan myös kaksi uutta ravintolaa, jotka palvelevat kaupunkilaisia aamuvarhaisesta yömyöhään. Pauli’s Pizza & Grill sammuttaa pizzauuninsa viikonloppuisin vasta valomerkin jälkeen, ja Bar HKI on avoinna ympäri vuorokauden. Kesäisin terassi levittäytyy Kluuvikadun ja Yliopistonkadun kulmaan, lehmuksen alle. Lisäksi hotelliin avataan uusi tasokas juhla- ja tapahtumatila Blomstedt entisen Helsinki Clubin tiloihin.

– Hotelli Helsinki edustaa kansainvälisesti suosittua trendiä, jossa hotellin ravintolat ja vastaanotto muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jossa samalta tiskiltä voi tilata oluen tai kirjautua sisään hotelliin. Uusin Solo-hotellimme on luotu asiakkaille, jotka etsivät kaupungin vilkkautta ja yksilöllisiä kokemuksia, Juha Maatala sanoo.

 

Solo Sokos Hotel Torni:

  • Avautuu 12.4.2022
  • Osoite: Yrjönkatu 26, Helsinki
  • Huoneita: 154
  • Ravintolat: OR Restaurant & Bar, Ateljee Bar, American Bar, Tornin Piha, O’Malleys
  • Huoneiden sisustussuunnittelu: Studio Joanna Laajisto
  • Ravintoloiden sisustussuunnittelu: Fyra Oy
  • Lisätietoja: https://www.sokoshotels.fi/fi/helsinki/solo-sokos-hotel-torni

Solo Sokos Hotel Helsinki: