Saksan Viinitedotus järjestää 25.-31.10.2021 Saksan Pinot Noir & Riista -viiniviikon, jossa on tänä vuonna mukana neljä ravintolaa Tampereelta.
Ravintolat Aisti, Henriks, Näsinneula ja Sasor ovat suunnitelleet viiniviikkojen ajaksi viinien kanssa herkuteltavia menukokonaisuuksia.
– Pinot noir, saksaksi spätburgunder, istuu kuin nakutettu tämän päivän keittiöön ja on oiva kumppani syksyn upeille riista-aterioille, vinkataan Saksan Viinitiedotuksesta.
Esimerkiksi lähiruokaa hyödyntävässä Ravintola Sasorissa tarjoillaan kolmen ruokalajin menua viinipaketteineen. Lautasilta löytyy alkuun Mustajuurikeittoa ja paahdettua pororouhetta, pääruokana Peuranlihakäristys, pottumuusia, venäläistä suolakurkkua ja punssilla terästettyä karpalohilloa ja jälkiruokana Mustikkaliköörissä haudutettua puolukkaa ja suklaamoussea.
Ravintola Henriks sai lokakuun lopussa erän kotimaista tryffeliä Pirkanmaalta ja sitä on saatavilla myös pinot noir -viinien viikolla. Ravintola on kokeillut kotimaista tryffeliä aiemmin viime vuonna ja ollut siihen tyytyväinen. Tryffeliä on löytynyt aiemmin Sastamalan alueelta. Tänä vuonna on tarkoitus etsiä myös Pyynikiltä.
– Olemme suunnitelleet viineihin yhdistäen herkullisen syysmenun, jossa tietysti hyödynnämme kauden parhaita raaka-aineita, kertoo keittiömestari Valtteri Hakkarainen.
Henriksin keittiömestarin syysmenu sisältää alkuruokana Poron routapaistia, puikulaperunaa, tryffeliä ja karpaloa, pääruokana Sorsaa kahdella tapaa, tryffelillä maustettu perunafondant, keltajuurta ja konjakkikastiketta ja jälkiruokana Suklaata, lakritsia ja puolukkaa.
Tapahtuma > Festivaalit > Ravintolatapahtuma
Saksan Pinot Noir & Riista -viikko 25.10.-31.10.2021 Tampereen ravintoloissa
ma 25.10. – su 31.10.
Hintaluokka: Menu
Tapahtuma verkossa
Tapahtumapaikka
Tampere, Useita tapahtumapaikkoja
Tampere
Tampere
Hotellit läheisyydessä