Nostalgia – neljän sammakon vaellus

  Nostalgia - neljän sammakon vaellus
  ke 5.2.
  19:00
  Koko Teatteri | Hämeentie 3, Helsinki | iCal

  KokoTeatterin kevään 2020 päätuotantona esitetään tanssiteosta Nostalgia – neljän sammakon vaellus. Esitys tuo yhteen samaan aikaan Teatterikorkeakoulussa opiskelleet tanssijat, jotka ovat kannuksiaan ansainneet laajasti esittävien taiteiden kentältä. Ari Numminen on ympäri Suomea vaikuttanut koreografi ja ohjaaja. Numminen on tunnettu esimerkiksi tänä syksynä ensi-iltansa saaneesta teoksesta Poiju.

  Sysäys teokselle tuli KokoTeatterin tanssija-koreografi-näyttelijältä Metsälintu Pahkiselta. Ensimmäiset harjoitukset on tässä vaiheessa vasta pidetty. Mitä Pahkinen ennustaa kristallipallostaan tulevan teoksen päällimmäisiksi tunnelmiksi? ”Naiset, jotka kulkevat susien kanssa. Alkuvoima.” vastaa Pahkinen empimättä, ja lisää vielä; ”Syleile vastarinta kuoliaaksi En tiedä mistä tämä nyt tulee, mutta se vaan tulee.”

  ”Nostalgia – neljän sammakon vaellus alkaa neljän naisen arjesta. Lavalla nähdään neljä kotia, jotka sykkivät arjen rutiineja ja tapoja, joista rakentuu jokaiselle oma yksilöllinen elämänsä. Mutta mitä tapahtuu, kun rutiineja rikotaan? Kun arkeen tulee särö, onko paluuta vanhaan? Sanotaan, että elämässä mikään muu ei ole pysyvää kuin muutos. Nostalgiassa teema tuodaan katsojien silmien eteen. Neljän naisen ystävyys saa uusia sävyjä, kun käännetään evoluutio väärinpäin ja lähdetään mukaan sammakoiden tanssiin. Musiikin riehakas rytmi ja kohtaus kohtaukselta rutiineistaan vapautuvat tanssijat saavat jokaisen katsojan pohtimaan oman arkensa kahleita.” kertoo ohjaaja Ari Numminen harjoitusten lomasta.

  Harjoituksissa on näkynyt jo selkeästi, ettei paljon yhdessä tanssittua ja elettyä elämää ole haalistunut, unohtunut tai kadonnut mihinkään. Vaikka edellisistä produktioista on vierähtänyt tovi, ovat entiset kurssikaverit Kumpuniemi, Viitamäki ja Veijalainen kehollisesti läsnä toinen toisilleen erityisellä jälleentanssillisella ilolla. Saman aikakauden tanssien kokenut Pahkinen nauraakin; ”Ihan tuntuu kuin olisin minäkin ollut sillä samalla kurssilla.” Kurssi on ollut Teatterikorkeakoulun Tanssitaiteen laitoksen vuosikurssi, joka aloitti 1992. Samaiselle kurssille ensimmäisen teoksen tuli valmistamaan, yllätys yllätys, Ari Numminen. Legendaariseksi muodostunut aloitusproduktio oli nimeltään Urakka. Näyttämöllä nähtiin rakennustyöläisiä, enkeleitä ja esityksen myötä lavalle rakentui talo, johon enkelit lopulta muuttivat. ”Se oli mielettömän hieno juttu”, huokaa Pahkinen. ”Juuri sen nähtyäni ajattelin, että okei, jos tanssi voi olla tällaistakin, niin tätä minä haluan tehdä!”

  Nostalgiaan musiikkia tekee näyttelijä Laura Hänninen, jonka tausta on musiikkiteatterissa. Hänninen on ohjaaja Ari Nummisen työpari usean teoksen takaa ja on vastannut musiikista useissa eri tuotannoissa. Harjoituksissa on Lauran vetämänä työstetty monenlaisia rytmisiä elementtejä, tuotettu äänellisiä improvisaatioita sekä laulettu atonaalisena kuorona.

  ”Vielä emme tiedä, mitä kaikkea lopullinen teos tuleekaan sisältämään, mutta varmaa on että se soi.” työryhmä pohtii.

  Esitykset: 5.2. / 12.2. / 19.2. / 21.2. / 26.2. / 29.2.
  4.3. / 6.3. / 11.3. / 13.3. / 18.3. / 20.3. / 25.3. / 27.3.
  Kaikki esitykset klo 19:00


  Tapahtuma


  Nostalgia – neljän sammakon vaellus
  Päivä: ke 5.2.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 27 / 19


  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Koko Teatteri
  Hämeentie 3
  Helsinki

  Hämeentie 3
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kamppi


  Kaikki ensi-iltapäivät KokoTeatterissa

  25.9.2020 Aktivistinäytelmä 3
  26.9.2020 Timo Tuominen: Toivechansonkonsertti
  29.9.2020 Improvokaatio: Niskavuoren naisia
  6.10.2020 Teatteri Quo Vadis: Ai ai ai
  13.10.2020 Alpo Aaltokoski Company: Suljetut ovet
  23.10.2020 Antti Lahti & Työryhmä: Tanssikielto
  7.11.2020 Jos minä puhuisin sinulle
  13.11. Nopean toiminnan naiset: 10 kohtausta seksuaalisesta vallankäytöstä
  22.11. Vierailu: Elämän rajalla
  4.12.2020 Tsar-Bomba

  KokoTeatteri on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 1997. Teatterin omassa ohjelmistossa on toisessa äärilaidassa draama ja toisessa nykytanssi. KokoTeatterissa tehdään viihdyttäviä esityksiä, jotka haastavat ajattelemaan. Oman ohjelmiston lisäksi KokoTeatterissa nähdään lukuisia vierailuesityksiä. Elokuussa 2010 KokoTeatterissa käynnistyi Koko Jazz Club, josta on lyhyessä ajassa muodostunut suomalaisen jazzmusiikin päänäyttämö.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan