Marian Sydän

  Marian sydän, 2020 Esitykset 16.4.-15.5.2020 Teatteri Jurkassa Kuvassa Reidar Palmgren, Kirsti Valve ja Antti Korhonen Kuva Marko Mäkinen
  to 16.4.
  19:00
  Teatteri Jurkka | Vironkatu 7, Helsinki | iCal

  Marian Sydän on aikahyppy Maria Jotunin aikaan, kohujen ja rakkausdraaman sävyttämään elämään, joka avautuu Jurkan huoneessa musiikillisen draaman keinoin.

  Miten rakastaa, kun sydän on kahtaalla? Mikä on vapauden hinta?

  Näytelmä on fiktiivinen henkilökuvaus aikakaudellansa kohua herättäneestä näytelmäkirjailija Maria Jotunista sekä häneen vaikuttaneista aikalaisista. Se on syvällinen, koskettava ja monilta teemoiltaan ajaton (intohimo)draama kolmesta suomalaisesta kulttuurihenkilöstä, joiden elämä nivoutuu yhteen. Marialla tunteet on kätketty visusti sanojen sisään. Esityksessä paljastetaan palasia hänen sielustaan, jotka näyttäytyvät vain hänen läheisilleen. Marian elämään tällä intensiteetillä syventyvää esitystä on harvoin nähty.

  Näytelmässä nuori Suomen valtio elää yhteiskunnallisten murrosten aikakautta. Tämä ei voi olla vaikuttamatta näiden kolmen ihmisen kohtaloon. Aikakausi tuo voimakkaat kumoukselliset tuulet yhteiskuntaan ja ilmapiiri muuttuu. Vapaudella saada kirjoittaa ja toteutua taiteilijana on ehtonsa ja hintansa. Se hinta voi olla kallis.

  Marian sydän 16.4.-15.5.2020 Teatteri Jurkassa,  Kuvassa Reidar Palmgren, Kirsti Valve ja Antti Korhonen. Kuva Marko Mäkinen


  Tapahtuma


  Marian Sydän
  Päivä: to 16.4.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 33,50

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Teatteri Jurkka
  Vironkatu 7
  Helsinki

  Vironkatu 7
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä Kluuvi


  Suomen pienin ammattiteatteri, Helsingin Kruununhaassa toimiva Teatteri Jurkka on perustettu jo vuonna 1953. Jurkassa on vuosittain yli sata näytöstä, ja ne ovat usein loppuunmyytyjä.

  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan