Panimoravintola Bryggeri Helsinki vahvistaa tiimiään palkitulla olutosaajalla
Helsingin sydämessä toimiva panimoravintola Bryggeri Helsinki vahvistaa osaamistaan. Monipuolinen olutammattilainen Mikko Salmi liittyy Roope Lehtorannan oikeaksi kädeksi Helsingin Sofiankadulle.

Oluentekijä ja alan kouluttaja Mikko Salmi tuo mukanaan osaamisensa panimoravintolan oluenvalmistukseen ja tuotekehittelyyn. Päävastuun Bryggerin oluenpanosta kantaa jatkossakin Roope Lehtoranta. Salmi on palkittu olutalan moniottelija, jonka osaamista arvostetaan laajasti Suomessa.

– Muodostamme kiinnostavan tiimin. Siinä on nuoruuden intoa ja ennakkoluulottomuutta yhdistettynä kokemuksen tuomaan näkemykseen ja vaistoon. Roopen insinööritausta tarkoittaa myös sitä, että minun ei vieläkään tarvitse opetella tekemään Exceleitä, Salmi sanoo innokkaana.

Salmen ja Bryggeri Helsingin yhteistyön tavoitteena on laajentaa Bryggerin kosketuspintaa kulttuurin ja helsinkiläisyyden suuntaan erilaisten myös tapahtumien muodossa.  Olut on tiukka ”liisteri”, joka kiinnittää nämä asiat yhteen.

– Bryggeri Helsinki haluaa edelleen pysyä laadukkaana helsinkiläisenä pienpanimona. Maine palkintoineen on ansaittu kovalla työllä ja tarkkuudella. Aiomme pitää tästä kiinni, perustelee toimitusjohtaja Olli Majanen.

Bryggeri Helsinki tunnetaan laadukkaasta ja maukkaasta oluen ja ruoan yhdistämisestä

Mikko Salmi on puhtaan ja teknisesti laadukkaan oluen puolestapuhuja. Bryggeri Helsinki on jo kymmenes panimo, jossa hän on toiminut oluenpanijana. Salmi on ollut kokoaikainen yrittäjä vuodesta 2002, eikä hänellä ole omistuksia missään panimossa.

– Teen edelleen keikkaa muissakin panimoissa. Se antaa perspektiiviä. Olen erittäin iloinen päästessäni vihdoin Bryggeriin, jossa yhdistyvät loistava sijainti, huippulaitteisto sekä arvostamani oluen ja ruoan liitto, Salmi kertoo.

Bryggeri Helsinki on alusta asti yhdistänyt oman panimonsa oluita keittiön antimiin ja järjestänyt erityisiä olut- ja ruokaelämyksiä. Niitä toteutetaan jatkossakin keittiöpäällikkö Martin Lundqvistin ja koko ravintolatiimin kanssa. Salmi tuo osaamisellaan uutta näkökulmaa olut- ja ruokakonseptin kehittämiseen

– Olen todella vaikuttunut Bryggerin uudesta menusta. Martinilla on hyvin raikas ja persoonallinen ote, joka antaa oluen ja ruoan yhdistämiseen aivan uusia pelinappuloita, Salmi sanoo.

Olutravintola Bryggeri Helsinki in Berlin sulkee ovensa Saksassa

Suomalais-saksalaínen olutravintola Bryggeri Helsinki in Berlin lopettaa toimintansa Saksan pääkaupungissa 15. syyskuuta. Runsas vuosi sitten ovensa avannut ravintola joutui ilman omaa syytään ajojahdin kohteeksi. Ulkopuolisten käynnistämä ja masinoima herjauskampanja vaikutti ravintolan asiakasmääriin niin paljon, että edessä on sulkeminen.

Bryggeri Helsinki in Berlin sijaitsee Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Ravintola toimii vuokrakiinteistössä, jossa on 100 asiakaspaikkaa sekä ulkona lisäksi noin 50 terassipaikkaa.

Ravintolatoiminnasta on vastannut Saksaan perustettu yritys, josta suomalainen Rakuuna Olut omistaa puolet. Ravintola- ja panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista liikemiestä ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

– Ravintola joutui alkuvuodesta perusteettoman someraivon kohteeksi. Sen seurauksena myynti kääntyi keväällä laskuun, jota emme saaneet käännettyä kesän aikana riittävään nousuun. Edessä on ovien sulkeminen. Yhtiö katsoo jatkossa ravintolalle uusia vaihtoehtoja, Kääriäinen kertoo.

Berliinin Bryggeri Helsingin yhteydessä on toiminut myös Kääriäisen perheen omistama suomalaisten pienpanimotuotteiden ja käsityötisleiden maahantuontiyritys Finnische Getränkehandel & Import. Ravintolan sulkeminen ei vaikuta Saksan tuontiyrityksen toimintaan, joka jatkuu muissa tiloissa.

– Kiitämme kaikkia hankkeessamme mukana olleita eri yhteistyökumppaneita sekä asiakkaita. Suomalaisten oluiden ja pientisleiden vienti Saksaan on ilahduttavasti kasvanut tänä vuonna. Olemme innokkaasti jatkossakin viemässä puhtaista raaka-aineista valmistettuja Suomi-tuotteita Saksaan ja muualle Keski-Eurooppaan, Käärinen sanoo.