Mitä tapahtuu, kun supersommelierit saapuvat Berthaan ja lyövät viisaat viinimieliset päänsä yhteen Berthan omien juomataitureiden kanssa? Se nähdään ja maistetaan, kun Kai Autio Careliasta, Lauri Vainio SicaPellestä ja Johan Borgar Chef & Sommelierista tulevat kylään ja tuovat mukanaan oman näkemyksensä palvelusta sekä jaloista juomista.

Berthan väki haluaa tuoda niin asiakkailleen kuin myös itselleen kokemuksia ja nämä vierailijat edustavatkin ammatillisesti ehdotonta kansainvälistä kärkeä.

– Vuoropuhelu alan ammattilaisten kesken on usein ikävä kyllä varsin pinnallista, mutta nyt meillä on mahdollisuus päästä vaihtamaan ajatuksia ja peilaamaan omaa tekemistä. Asiakkaan näkökulmasta tämä on loistava tilaisuus tulla nauttimaan siitä, mitä alan sisäinen kommunikointi tuottaa. Palvelun merkitys korostuu ravintola-alalla koko ajan. Toivottavasti myös meillä Suomessa, ravintolatoimenjohtaja Markus Saavalainen valottaa vierailujen tausta-ajatusta.

Alati kehittymään pyrkivät berthalaiset toteavatkin, että luettelomaiset annosten esittelyt ja viinien kuvailut olisi syytä heittää jo romukoppaan. Palvelu on asiakkaan kohtaamista, huomioimista ja sisällön tuottamista.

– Suomalaisessa palvelukulttuurissa usein unohdetaan palvelun perusta eli sisältö. Jos tuotteiden valintaan ei ole käytetty riittävää ammattitaitoa ja aikaa, niin palvelun sisältö auttamatta puuttuu. Tällöin ystävällinen hymy toki auttaa, muttei pelasta tilannetta.

Ensimmäisenä vierailijana on Kai Autio Ravintola Careliasta. Autiota pidetään alan sisällä merkittävimpänä suomalaisen ravintola- ja viinikulttuurin kehittäjänä. Parhaiten hänet tunnetaan työskentelystään Careliassa, Postresissa ja Chez Domeniquessa.

Elokuussa Berthaan saapuu Lauri Vainio, joka työskentelee tällä hetkellä Porvoon SicaPellessä, Meat Districtissa ja Johansissa Group Beverage Director tittelillä. Ennen Porvoota Vainio on ehtinyt kerryttää kokemusta alalta Helsingistä, Tukholmasta (Matias Dahlgren – Matsalen ja Grand Hotel) ja Singaporesta (Marine Bay Sands).

Lokakuussa vierailijana on puolestaan Michelin-tähditetyn Chef & Sommelierin sommelier Johan Borgar. Viimeiset seitsemän vuotta Borgar on vetänyt Chef & Sommelierin salia. Syksyllä hänellä on edessään uudet kuviot.

Hintoihin tai muihinkaan perusasioihin vierailijat eivät vaikuta. Berthan konsepti on ja pysyy, mutta vierailijat tuovat oman näkemyksensä palveluun ja juomatuotteeseen.

Vierailijat Berthassa

27.5. Kai Autio

12.8. Lauri Vainio

21.10. Johan Borga

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY