mikapekka 2 copyRavintola-alan Oscareiksikin kutsutut PRO-patsaat jaettiin tänä vuonna jo 13. kerran. Pekka Salmela ja Mika Roito, eli ravintoloitsijamiehet ravintelien Bertha, Huber ja Pork & More takana, ovat pokanneet PRO Yrittäjä 2015 -voittopatsaan.

Edellisten vuosien voittajista löytyy kovan luokan nimiä, kuten mm. Jyrki Sukula, Päivikki Palosaari,Tomi Björck ja Matti Wikberg sekä Henri Alén, Samuil Angelov ja Timo Linnamäki. Mika ja Pekka toteavatkin, että voitto on arvokas tunnustus yrittäjänä onnistumisesta. Titteliä varten kun ei voi harjoitella, se saavutetaan omalla tekemisellä tavallisessa yrittäjän arjessa. Eikä PRO-kilpailussa voi voittaa kuin kerran.

Mika Roito ja Pekka Salmela– On mahtavaa olla mukana näin kovatasoisessa porukassa, ja hienoa saada tunnustusta yrittäjänä onnistumisesta näin kansallisella tasolla, Mika ja Pekka kiittelevät.

– Kiitokset vielä Heinolle, joka asetti meidät ehdokkaaksi. Samoin kiitos mahtavalle henkilökunnallemme, joka elää päivittäin tätä meidän unelmaamme. Ja erityiskiitos vaimoille, joiden hyväksyntä loppujen lopuksi mahdollistaa tämän meidän omassa intohimossa ja harrastuksessa elämisemme ja siitä vielä elannonkin saamisen.

Mikan ja Pekan yritys on saanut tunnustusta lukuisia kertoja myös aikaisemmin. Bistromaisella konseptilla toimiva pikkuinen ravinteli Bertha on sijoittunut 50 Parasta Ravintolaa -listalla vuonna 2012 koko Suomen yhdeksänneksi parhaaksi ja Tampereen parhaaksi ravintolaksi. Vuonna 2014 napsahti Kauppalehden Menestyjä-sertifikaatti. Rôtisseur-kilpikin kilahti seinälle Suomen ennätysajassa – vain kahdeksan kuukautta avaamisen jälkeen. Eikä PRO-tunnustuskaan ensimmäistä kertaa osunut berthalaisten kohdalle, sillä Berthan salin puolella vaikuttava sommelier Pasi Mamia valittiin viime vuonna PRO-voittajaksi ravintolan asiakaspalvelija -kategoriassa.

Mikalla ja Pekalla on jo kolme ravintelia: 2010 perustettu Bertha, 2012 ovensa avannut lihaisa Huber ja 2014 ravintelijoukkoa rennosti röhkien kasvattanut Pork & More. Kaikille ravintoloille yhteistä on raaka-aineen kunnioitus ja sen monimuotoinen hyödyntäminen. Ja se, että ne ovat haluttuja paitsi asiakkaiden, myös työntekijöiden taholta. Se kertoo paljon.

PRO on tunnustuspalkinto horeca-alan ammattilaisille. Palkinnot jaetaan vuosittain 12 eri sarjassa, joissa huomioidaan eri tehtäväalueet, vastuut ja ammattinimikkeet.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

mikapekka selin copy