Hönön ravintoloitsija Mikko Lahtonen ja ohjelmapäällikkö Jani Wilund ovat tuttuja kaupungin ravintoloista ja niiden live-lavoilta.

Tuulensuun alueen ravintolakattaus kasvaa väkevästi livemusiikkiin panostavalla rokkibaarilla ja keikkapaikalla, kun Puutarhakatu 21 saa asukkaakseen Hönön. Hönön takaa löytyy tuttuja kasvoja Tampereen ravintola- ja musiikkielämästä.

– Rockin pääkaupunki Tampere on ollut jo pitkään vailla rockhenkistä livemusiikki- ja keikkapaikkaa. Hönön voimin aiomme herätellä vahvan paikallisen livekulttuurin jälleen eloon ja tuoda rockin takaisin kaupunkiin. Tätä on todella odotettu, kertovat ravintoloitsija Mikko Lahtonen ja ohjelmapäällikkö Jani Wilund.

Hönöstä luvataan, että lauteilla tullaan näkemään niin konkareita kuin aloitteleviakin nimiä. Livemusiikkitarjonta keskittyy viikonloppuihin, ja keskiviikkoisin järjestettävät showcaset avaavat stagen aloitteleville artisteille ja bändeille. Myös legendaariset maanantaijamit tekevät paluun, kun Hönö tuo ne joulukuussa ohjelmistoonsa.

– Hönön tarjonta on rockiin kallellaan, mutta laidasta laitaan – kokeneista rokkikukoista lupaaviin untuvikkoihin, tribuuttibändeistä kaivattuihin maanantaijameihin. Hönön livekattaus tulee taatusti tekemään tulevasta talvesta kaikkea muuta kuin ankean, ohjelmasta vastaava Wilund lupaa.

Baarin juomatarjonnan kuvaillaan olevan ”hauska ja huokea, mutta laadukas”. Hönön hanoista löytyy muun muassa Lagunitas IPAa ja Auraa pullotuotevalikoiman lisäksi. Vanhan liiton cocktailit nousevat jälleen framille slush-drinkkejä unohtamatta.

– Haluamme tarjota musiikinystäville kokoontumispaikan, joka uutuudestaan huolimatta tuntuu heti tutulta. Kotoisa tunnelma, laadukas livemusiikki, persoonallinen palvelu ja asiakasystävälliset hinnat. Simppelisti back to basics, ei mitään sen monimutkaisempaa, Lahtonen tiivistää.

Tuleva ohjelmisto julkaistaan kuukausittain

Lauantaina 29.10. lavan otti ensimmäisen kerran haltuun radiopersoona-juontaja-muusikko Mikko Siltalan luotsaama housebändi Hönö Allstars, jonka vokalisteina nähdään muun muassa manserockin kulmakivi Mikko Alatalo sekä liuta muita nimekkäitä yllätystähtiä, jotka vetävät rockmusiikin läpileikkauksen 70-luvulta tähän päivään.

Hönö avatui Tampereella pe 28.10.2023. osoitteessa Puutarhakatu 21.