Monista tamperelaisista huippuravintoloistakin tuttu Heikki Ahopelto aloitti 1.6. kehityspäällikkönä Saarioisten Foodservice-liiketoimintayksikössä. Ahopelto tulee vastaamaan tuotteiden reseptikehityksestä sekä asiakaskoulutusten suunnittelusta ja toteutuksesta.

heikki ahopeltoKeittiömestari Heikki Ahopelto tunnetaan menestyksekkään kokkiuransa lisäksi erityisesti lähiruuan lähettiläänä. Suuren yleisön tietoisuuteen Ahopelto on noussut Armas-katukeittiökonseptin perustajana ja Heikin lähiruokaa -ohjelmalla. Hän on myös toiminut monissa huippuravintoloissa ruokatuotetta uudistaen. Ahopelto on suorittanut keittiömestarikoulutuksen lisäksi hotelli- ja ravintolaesimiestutkinnon.

Kehityspäällikkönä Ahopelto toimii Saarioisten laajan tuotteiston asiantuntijana. Ahopellon tehtävänä on seurata ruokatrendejä ja soveltaa niitä uusiin resepteihin ja asiakaskoulutuksiin.

– On hienoa saada Heikki Saarioisten tiimiin kehittämään toimivia ja herkullisia ruokaratkaisuja syömisen eri tilanteisiin. Heikki on alansa edelläkävijä, jonka intohimo ruuanvalmistukseen on erinomaisesti linjassa Saarioisten arvojen kanssa, sanoo Laura Hiltunen, Saarioisten asiakasmarkkinointipäällikkö.

Ahopellon toimenkuvaan kuuluu lisäksi asiakkaiden liiketoiminnan kehittäminen toimimalla myynnin tukena. Saarioinen Foodservice palvelee HoReCa-alalta esimerkiksi koulujen, ravintoloiden ja liikenneasemien keittiöitä toimittamalla niihin ammattikeittiöille suunnattuja tuotteita, kuten pitkään haudutettuja lihoja, liha- ja kasviskomponentteja, salaattikastikkeita ja hilloja.

– Olen tehnyt jo pitkään Saarioisten kanssa yhteistyötä erityisesti kehityspäällikkö Jouni Kannisen kanssa, jonka kollegaksi nyt ilokseni siirryin. Arvostan Saarioista erittäin paljon yrityksenä. Koen, että kehityspäällikön toimenkuva on minulle hieno mahdollisuus ammatillisesti, jossa saan kädenjälkeni näkymään ja pääsen käyttämään vahvuuksiani, Heikki Ahopelto toteaa.