PERUUNTUNUT: Vain parasta minulle

  PERUUNTUNUT: Vain parasta minulle
  ke 2.12.
  19:00
  Helsingin Kaupunginteatteri, Pieni näyttämö | Eläintarhantie 5, Helsinki | iCal

  Helsingin Kaupunginteatterin loppusyksyn uutuus, Aino Kiven ohjaama Vain parasta minulle esittelee yhden illan aikana kolme uutta kotimaista näytelmää kolmelta kiinnostavalta kirjailijalta, Sofi Oksaselta, Elina Snickeriltä ja Maija Vilkkumaalta.

  Tyylilajeiltaan vaihtelevia näytelmiä yhdistää tuore ja yllättävä näkemys maailmasta. Rooleissa nähdään Riitta Havukainen, Merja Larivaara, Aurora Manninen, Vappu Nalbantoglu ja Kaisa Torkkel.

  Ensi-ilta 27.10. Pienellä näyttämöllä.

  ”Näytelmäkirjailijat ovat saaneet vapaat kädet, ohjeistuksena vain kirjoittaa pienoisnäytelmä kahdelle naisnäyttelijälle. Yleensä tilaus tehdään aina tietystä aiheesta, tai sitten teatteri ottaa tekstin, joka on jo valmiimpi. Onkin mielestäni erityistä, millaisia esityksiä kirjoittajat ehdottavat: rohkeampia, yllättävämpää ja absurdimpia maailmoja kuin mitä näyttämöllä yleensä nähdään, monipuolisempia ja ristiriitaisempia naishahmoja, naisia, jotka puhuvat keskenään paljon muustakin kuin miehistä”, sanoo ohjaaja Aino Kivi.

  Idea kolmen näytelmän kokonaisuudesta sai alkunsa Sofi Oksasen näytelmästä Rakastan sinua jo nyt, joka saa nyt ensiesityksensä suomalaisella näyttämöllä, mutta kantaesitettiin vuonna 2017 Wienin Burgtheaterissa yhdessä neljän muun uuden, Euroopan nykytilaa käsittelevän näytelmän kanssa Eurooppalainen ehtoollinen (Ein Europaeischen Abendmahl) -kokonaisuudessa.

  Oksasen näytelmä Rakastan sinua jo nyt kertoo suomalaisen, lasta toivovan Marjan (Vappu Nalbantoglu) ja ukrainalaisen munasolunluovuttajaksi pyrkivän Darian (Aurora Manninen) toisiinsa kietoutuvan tarinan. Oksanen käsittelee samaa hedelmällisyyshoitoihin ja lapsitehtailuun liittyvää teemaa laajemmin romaanissaan Koirapuisto (2019).

  Elina Snickerin näytelmä Itku vieraalle kertoo armeijan palveluksessa olevasta naisesta, Luutnantista, ja siitä kuinka tuntemattoman ihmisen kohtaaminen uimahallin pukuhuoneessa voi synnyttää yllättävän yhteyden ihmisten välillä. Herkullisen, karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen viittaavan pienoisnäytelmän rooleissa nähdään Aurora Manninen, Riitta Havukainen ja Kaisa Torkkel.

  Maija Vilkkumaan Merisää näyttää tulevaisuuden Helsingin. Päähenkilöt Henna ja Matilda ovat perustaneet merenneitoteemaisen soutuvenefirman, joka kuljettaa kaupunkilaisia Tähtitorninmäelle, kun vesi on vallannut Etelä-Helsingin. Esityksessä kuullaan myös Vilkkumaan näytelmää varten säveltämä laulu. Rooleissa nähdään Merja Larivaara, Vappu Nalbantoglu ja Kaisa Torkkel.

  Lavastuksen ja projisoinnit Vain parasta minulle -esitykseen on suunnitellut Mika Haaranen ja puvut Laura Dammert. Koreografian on suunnitellut Kaisa Torkkel, valosuunnittelusta vastaa William Iles ja äänisuunnittelusta Aleksi Saura. Naamioinnin on suunnitellut Tuula Kuittinen.


  Tapahtuma


  PERUUNTUNUT: Vain parasta minulle
  Päivä: ke 2.12.
  Aika: 19:00
  Hintaluokka: 39 €

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Helsingin Kaupunginteatteri, Pieni näyttämö
  Eläintarhantie 5
  Helsinki

  Eläintarhantie 5
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan