Suuret Oluet – Pienet Panimot -pienpanimofestivaalit

  ti 21.7. - la 1.8.

  Helsingin Rautatietori | Helsingin Rautatietori, Helsinki | iCal

  Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP), palaa alkuperäiselle paikalleen Helsingin Rautatientorille heinäkuun kahdelle viimeiselle viikolle. Etämyynnin toivossa eläneet pienpanimot tuovat tuotteensa lähelle asiakkaita. Käsityöoluita ja muita pienten valmistajien juomia on mahdollista maistella peräti 10 päivän ajan.

  Suomen suurin pop up -olutterassi avaa ovensa Rautatientorilla tiistaina 21. heinäkuuta kello 12. Terassi on avoinna 21.-25.7. ja 28.7.-1.8. klo 12-00 tiistaista lauantaihin.

  Suuret Oluet - Pienet Panimot -oluttapahtuma
  Suuret Oluet – Pienet Panimot palaa Rautatientorille parin vuoden tauon jälkeen. Kuva: Heikki Kähkönen.

  Helsingin SOPP toteutuu koronaviruksen aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi aiempaa pienempänä. Rautatientorille aidataan terassialue, johon otetaan enintään 950 ihmistä kerrallaan.

  – Mini-SOPPissa on kymmenkunta pienpanimoa kerrallaan esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Sunnuntai ja maanantai ovat huoltopäiviä, jolloin pienpanimot vaihtuvat uusiin, tapahtuman järjestäjä Pekka Kääriäinen Lammin Sahdista kertoo.

  Kääriäinen sanoo, että Mini-SOPPin järjestäminen on samalla kädenojennus mukana oleville kotimaisille pienpanimoille. Panimoyrittäjät ovat olleet todella pettyneitä, koska hallitus ei ole lämmennyt ajatukselle oluiden ja muiden enintään 5,5-prosenttisten pienpanimotuotteiden etämyynnistä suoraan asiakkaille.

  – Koronapandemia on iskenyt koko juoma-alaan ankaralla kädellä. Tarjoamme joukolle kotimaisia pieniä yrityksiä mahdollisuuden maistattaa ja myydä oluitaan mahdollisimman lähellä asiakkaita. Terassi kokoaa oluenystäviä yhteen turvallisesti ja vastuullisesti heinäkuun kahdelle viimeiselle viikolle, Kääriäinen perustelee.

  Monille olutharrastajille on luvassa uusia ja aiemmin maistamattomia tuotteita, sillä Itävallasta saapuu oluita paikallisista pienpanimoista. Ulkomaisten oluiden osastosta vastaa Juomatalo Pikkulintu.

  Alueelle on vapaa pääsy klo 18.00 asti. Sen jälkeen saapuvilta peritään 12 euron sisäänpääsymaksu, joka sisältää tapahtumalasin. Pöytiä voi varata ennakkoon Tiketin kautta.

  Ikäraja tapahtumaan on 18 vuotta. Mikäli viranomaiset muuttavat määräyksiään, tapahtuma elää niiden mukaisesti.

  Ruokaa paikan päältä ja juomat mukaan pienpanimomyymälästä

  Rautatientorin Mini-SOPPissa on tarjolla myös alkoholittomia juomia sekä monipuolista kotimaista ruokaa. Tarjolla on ruispizzaa, burgereita, pastramisandwichejä, lappeenrantalaisia Vetyjä ja Atomeja, suomalaisesta lihasta tehtyä kuivalihaa, paikan päällä valmistettuja tuoresipsejä sekä ruis- ja makkaraherkkuja. Ruokatarjonnasta vastaavat Texas BBQ, Visalle, Kuivalihakundi, Spiraalisipsi, R.A.O. Finland ja Ruisherkku.

  Alueella on myös pienpanimomyymälä, SOPP SHOP, josta voi ostaa mukaansa enintään 5,5-prosenttisia käsityöläisjuomia. Myymälä on avoinna klo 12–21.

  SOPP-maistelupakki sisältää kuuden pienpanimon olutmaistiaiset. Kuva: Matti Sivonen.

  Lammin Sahti on kehittänyt suomalaisia pienpanimo-oluita sisältävän Maistelupakin. Se tuli heinäkuun alussa myyntiin Maistelupakissa mukana olevien pienpanimoiden omissa myymälöissä sekä K-ryhmän kaupoissa.

  Terassin järjestelyistä vastaa Lammin Sahti Oy yhdessä Pienpanimoliiton jäsenyritysten kanssa. Lasihuolto on Olutliiton jäsenseurojen talkoolaisten vastuulla. Tapahtumalla on Ekokompassi-ympäristösertifikaatti. Matkailutoimittajien Kilta valitsi SOPP-tapahtuman vuoden 2016 matkailutapahtumaksi Suomessa.

  Järjestäjät toivovat kaikkien noudattavan turvallisuusnormeja ja -määräyksiä. Tapahtumaan ei päästetä henkilöä, jolla on koronavirukselle tyypillisiä oireita. THL:n mukaan oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys ja nuha.

  Panimot 21.-25.7.

  Bryggeri Helsinki, Helsinki, www.bryggeri.fi
  8-Bit Brewing, Helsinki, www.8bitbrewing.fi
  Koskipanimo/Plevna, Tampere, www.plevna.fi
  Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi
  Lapin Panimo, Rovaniemi, www.lapinpanimo.fi
  Olutpaja, Pälkäne, www.olutpaja.fi
  Ruosniemen Panimo, Pori, www.ruosniemenpanimo.fi
  Sonnisaari Panimo, Oulu, www.sonnisaari.com
  Stadin Panimo, Helsinki, www.stadinpanimo.fi
  Itävaltalaisten pienpanimoiden yhteisosasto, www.pikkulintu.fi
  SOPP SHOP -pienpanimokauppa klo 12-21

  Panimot 28.7.-1.8.

  Bryggeri Helsinki, Helsinki, www.bryggeri.fi
  Fiskarsin Panimo, Raasepori, www.fiskarsinpanimo.fi
  Lammin Sahti, Hämeenlinna, www.sahti.fi
  Loimaan Panimo, Loimaa, www.loimaanpanimo.fi
  Maku Brewing, Tuusula, www.makubrewing.com
  Oma Panimo, Espoo ja Hyvinkää, www.omapanimo.fi
  Panimo Honkavuori, Joensuu, www.honkavuori.fi
  Pyynikin Brewing Company, Tampere, www.pyynikin.com
  Teerenpeli Panimo & Tislaamo, Lahti, www.teerenpeli.com
  Tornion Panimo, Tornio, www.tornionpanimo.fi
  Itävaltalaisten pienpanimoiden yhteisosasto, www.pikkulintu.fi
  SOPP SHOP -pienpanimokauppa klo 12-21

  SOPP -tapahtumissa käytetään oikeita laseja.  Pestäviä laseja tapahtuma on käyttänyt vuodesta 2003 alkaen, jolloin tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Lahdessa.


  Tapahtuma


  Suuret Oluet – Pienet Panimot -pienpanimofestivaalit
  Päivä: ti 21.7. - la 1.8.
  Aika:
  Hintaluokka: 0-12 Tiketti.fi

  Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa


  Tapahtumapaikka


  Helsingin Rautatietori
  Helsingin Rautatietori
  Helsinki

  Helsingin Rautatietori
  Helsinki

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

 • Tapahtumia ei ole ilmoitettu tähän tapahtumapaikkaan