Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jokasyksyinen DIG.-festivaali kantaa tänä vuonna nimeä DIG. Voice. Tämän hetken mielenkiintoisimmat jazzlaulun taiturit esitellään maailman huipulta ja myös Suomesta.

Keskiviikkona 3.10. avausillassa Musiikkitalon Black Boxissa sukelletaan pohjoismaisen jazzin maailmaan tanskalaisen Sinne Eeg Groupin ja ruotsalais-suomalaisen kokoonpanon Asplund/Lundgren/Helevä/Lehtonen kera.

Sinne Eeg Group (DEN)

Tanskalainen Sinne Eeg on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista jazzvokalisteista, joka on tehnyt uraa myös Japanissa, Kiinassa ja ympäri Eurooppaa. Kymmenen omaa kokopitkää albumiaan julkaissut Eeg on palkittu uransa aikana useilla kansallisilla ja kansainvälisillä jazzpalkinnoilla. Hänen musiikkinsa on saanut vaikutteita niin skandinaavisesta melankoliasta kuin Nancy Wilsonin, Betty Carterin ja Sarah Vaughanin kaltaisten jazzlaulajien tyyleistä.

Sinne Eeg, laulu
Jacob Christoffersen, piano
Lennart Ginman, basso
Morten Lund, rummut

Gustav Lundgren feat. Peter Asplund, Mikko Helevä & Jussi Lehtonen (SWE/FIN)

Ruotsalainen Peter Asplund (s. 1969) on yksi maansa eturivin jazztrumpetisteista, joka yllätti jazzskenen vuonna 2007 debytoimalla myös erinomaisena jazzlaulajana. Frank Sinatran ja Mel Tormén jalanjäljillä kulkeva Asplund esiintyy DIG. Voice -festivaalilla yhdessä Gustav Lundgrenin, Mikko Helevän ja Jussi Lehtosen kanssa.

Ruotsalainen Gustav Lundgren (s. 1980) on yksi Ruotsin tämän hetken merkittävimmistä jazzkitaristeista. Kansainvälistä uraa noin 18 vuoden ajan tehnyt Lundgren on soittanut yli 80 levytyksellä, joista 20 on hänen omiaan. Gustav Lundgren on työskennellyt maailman parhaiden jazzmuusikoiden lisäksi ennakkoluulottomasti myös muiden genren edustajien, kuten mezzosopraano Anne Sofie von Otterin ja dj-kollektiivi Swedish House Mafian kanssa.

Peter Asplund, laulu ja trumpetti
Gustav Lundgren, kitara
Mikko Helevä, urut
Jussi Lehtonen, rummut

Konsertin kesto 2,5 h, sisältää väliajan

 

Tapahtuma


DIG. Voice -festival: Sinne Eeg Group (DEN) / Gustav Lundgren

 Päivä: ke 3.10.
 Aika: 19:00
 Hintaluokka: 17,50-28  Ticketmaster.fi
 Tapahtuman kotisivut: Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Musiikkitalo
Musiikkitalo
 Mannerheimintie 13 A
Helsinki

Mannerheimintie 13 A
Helsinki
 Hotellit läheisyydessä Etu-Töölö