Tulitikkuja lainaamassa on ratkiriemukas veijaritarina, joka alkaa kun Antti Ihalainen lähtee lainaamaan naapurista tulitikkuja, mutta päätyykin kosiomatkalle Jussi Vatasen kanssa….. Näytelmässä liikutaan vallattomalla 1920-luvulla kommelluksesta toiseen eikä väärinkäsityksiltä vältytä. Välillä hurjastellaan kohti Amerikkaa, välillä istutaan putkassa ja romantiikkakin kukkii. Kun kaverukset päätyvät lopulta kotikulmille, niin hyviä selityksiä vaaditaan.

Klassikkonäytelmää tähdittävät mm. tv-sarja Aallonmurtajan Turkka Mastomäki, maalaiskomedioista tuttu Jarkko Tiainen, Tampereen Työväen Teatterin komedian supertaitajat Janne Kallioniemi ja Heidi Kiviharju sekä Viikinsaaren kesäteatterista tuttu Birgitta Putkonen.

J.Alfred Tannerin klassikot soivat Viikinsaaressa Tony Sikströmin, Joonas Mikkilän ja Ville Myllykosken uusina sovituksina. Tannerin sävellykset muuntuvat trion käsittelyssä niin herkiksi balladeiksi kuin railakkaaksi jazziksi. Sikström, Mikkilä ja Myllykoski toimivat teatterimuusikoina, kapellimestareina ja säveltäjinä monissa suomalaisissa teattereissa.

Esityksen ohjaa Hanno Eskola, jonka toissa vuonna alkanut klassikkokimara saa näin jatkoa. Esityksen puvut on suunnitellut ja toteuttanut Erja Mikkola ja lavastuksen Markku Mäkiranta.

Esitykset 8.7.-1.8.2020
Esityksen kesto n 1 h 50 min

 

Tapahtuma > Teatteri ja tanssi


Tulitikkuja lainaamassa Viikinsaaren kesäteatterissa

la 1.8.
 14:00 / 18:00
 Hintaluokka: 41 
 Tapahtuma verkossa

Tapahtumapaikka


Viikinsaaren kesäteatteri

Viikinsaaren kesäteatteri
 Viikinsaari
Tampere

 Hotellit läheisyydessä


Viikinsaaren kesäteatterissa koet ainutlaatuisen elämyksen laivamatkoineen Pyhäjärvellä.
Viikinsaaren kesäteatteriin pääsee kätevästi keskeltä Tamperetta Laukontorilta Hopealinjan viihtyisillä laivoilla. Teatterissa on katettu katsomo ja tamperelaisten suvisaarella laadukas ravintolakokonaisuus.

120-vuotta täyttävä Viikinsaari palvelee niin juhlavuosimenuin kuin piknik-herkuinkin