AnetteMellin_Hopealinjat
Hopealinjojen uudet, kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan pohjaavat menut suunnitellut Anette Mellin vastaa sekä Viikinsaaren ravintolan sekä Hopealinjojen laivojen ravintolapalveluiden kokonaisuudesta.

Hopealinjojen kevään ensimmäinen risteily Pyhäjärvellä ajettiin aurinkoisessa säässä jo vappupäivänä, mutta täydellä tohinalla kausi alkaa äitienpäiväviikonloppuna. Alkavalla kesäkaudella Hopealinjojen toiminnassa näkyy monia uudistuksia: Laukontorin rantaan avataan uusi lipunmyyntikioski, laivojen turvallisuustasoa on nostettu uusien pelastuslauttojen myötä ja ravintolapalveluja on kehitetty vastaamaan asiakkaiden toiveita entistä paremmin.

Risteilyohjelmistoon sisältyvät tänäkin kesänä suositut päivä-, iltapäivä- ja iltaristeilyt Tampereella ja Hämeenlinnassa sekä reittimatkat Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Höyrylaiva Tarjanne puolestaan risteilee perinteistä Runoilijan tien reittiä Näsijärvellä Tampereelta Ruoveden kautta Virroille 6. kesäkuuta alkaen. Lisäksi kevään ja kesän aikana on luvassa runsaasti erilaisia teemaristeilyjä, kuten Jazz-risteilyt ja lapsille suunnatut Merirosvoristeilyt, joista ensimmäinen lähtee Laukontorin rannasta kohti Viikinsaarta 16. toukokuuta.

-Äitienpäiväviikonloppuna on luvassa useampi mahtava risteily, sillä lauantaina 13.5. Silver Sky -laivalla esiintyy vaskisoitinyhtye The River Brass Band, minkä lisäksi teemme päivällä hyväntekeväisyysristeilyn Laukon kartanoon Pyörällä kaiken ikää -hankkeen kanssa. Tässä yhteistyössä on mahtava olla mukana, sillä pääsemme kuljettamaan riksapyörän kyydissä matkustavat ikäihmiset ja heidän pyöräluotsinsa Laukkoon, josta heidän matkansa jatkuu pyörien selässä. Sunnuntaina on tietenkin luvassa perinteiset Äitienpäiväristeilyt, kertoo Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen.

Järvinäköalojen ihastelun lisäksi Hopealinjojen laivoilla pääsee nauttimaan myös herkullisesta ruuasta näköalapöydissä. Laivojen ravintolapalvelut ja menut on päivitetty tulevalle risteilykaudelle. Muun muassa illallisristeilyillä on siirrytty noutopöytätarjoiluista annostarjoiluun ja tuotu näin asiakkaalle asiakkaille lisää vaihtoehtoja pääruokavalikoimaan.

–Laivaravintoloissa panostetaan kotimaisiin raaka-aineisiin ja paikallisten tuottajien valikoimaan ja keskitytään tarjoilemaan järvi- ja saaristomaisemiin sopivaa nykyaikaista suomalaista ruokaa, kertoo Hopealinjojen uudet menut suunnitellut ravintolatoimenjohtaja Anette Mellin.

The River Brass Band -risteily 13.5. klo 17–20

Risteilyliput 35 €/hlö, illallisen kanssa 60 €/hlö.

Äitienpäiväristeilyt Tampereella 14.5. klo 11.30–14 ja klo 15–17.30. Risteily ja ruokailu 45 €/aikuinen, 25 €/ lapsi (3–12 v.).

Lähdöt Laukontorin satamasta.