Ravintola Viikinsaari on Tampereen vanhimpia ja ehdottomasti kauneimpia edelleen toiminnassa olevia ravintoloita. Keskellä saariluontoa sijaitseva pitsihuvilatunnelmainen ravintola toimii tänä kesänä tunnelmallisten viinillisten iltojen ja illallisten puitteina.

Viikinsaaren viini-illat johdattavat vieraansa tänä kesänä saksalaisten viinintekijöiden maailmaan. Ravintolan keittiötiimin laatiman illallisen ja siihen sointuvien viinien nautiskelun lisäksi päästään kuulemaan tarinoita viinien takaa.

Viikinsaaren viini-ilottelun ideoijana on ravintolapäällikkö Henna Ohvo, jolla on innostusta ja verkostoituneisuutta viinien saralla.

– Viini-illat ovat syntyneet yhteistyössä saksalaisia viinejä maahantuovan Wine Templen yrittäjä Kirsi Hasslerin kanssa. Mielestämme oli ihanaa tuoda viini-illalliset tähän Viikinsaaren miljööseen, Ohvo kertoo.

Viikinsaari on aivan oma maailmansa keskellä järviluontoa, josta myös osa raaka-aineista annoksiin ammennetaan. Matka siihen maailmaan alkaa, kun laiva irtoaa laiturista. Parinkymmenen minuutin matkan aikana ehtii nauttia esimerkikisi ohi lipuvista Pyynikinharjun maisemista. Perillä odottaa keskellä kesää sijaitseva huvilamainen ravintola lasiverantoineen.

– Viinintekijäillalliset ovat aina elämyksiä, mutta tässä elämyksellisyys on hyvin kokonaisvaltaista. Tämä on todella idyllinen ja kaunis paikka säällä kuin säällä. Lasiveranta suorastaan kutsuu tunnelmallisesta yhdessäolosta ja hyvistä viinitarinoista nauttimiseen pitkien pöytien äärellä.

Ja tietenkin siitä saksalaisesta viinistä sekä Ravintola Viikinsaaren keittiön valmistamasta ruoasta. Menukokonaisuuksien viineihin sointumaan suunnittelu on ollut tiukkaa tiimityötä Ravintola Viikinsaaren keittiöpäällikkö Jarno Viertoman ja Bistro Kattilan keittiömestari Kasper Lappalaisen kesken.

– Suunnittelu on ollut heille mielenkiintoista ja inspiroivaa puuhaa, paljastaa Ohvo.

Viini-illat järjestetään ravintolan lasiverannalla, jolla mahtuu illastamaan 50 vierasta. Tapahtuman hinta on kokonaisuudessaan 123 €/hlö. Hinta sisältää illallisen (69€), edestakaiset laivamatkat sekä tarinat viinien takaa. Illalliseen kiinteästi kuuluva viinipaketti (54 €) ostetaan ja maksetaan paikan päällä.

Juttua päivitetään säännöllisesti

Viini-iltojen menut:
27.5. Emrich-schönleber
Valkoparsakeittoa, pikkelöityä sinapinsiementä, valkoparsaa sekä paahdettua mallasleipä-krutonkia (L, G*)
Voissa paistettua siikaa, hollandaise-kastiketta, lehtikaalia, parsaa ja muhennettua kevätsipuliperunaa (L, G)
Raparperiparfait, paahdettua valkosuklaata ja valkosuklaa-namelakaa & saaren yrttejä (L, G)
17.6. Toni Jost
Tuorehernekeitto, filotaikinaa ja kotijuustoa
Paistettua päivän kalaa, paahdettua varhaisperunaa, varhaiskaalia, porkkanaa ja tilli-beurre blanc
Suklaamarkiisi ja raparperisorbettia
15.7. Christian Dautel
Paahdettu porkkanakeitto, pikkelöityä sinapinsiementä, paahdettua kurpitsansiementä sekä paahdettua mallasleipäkrutonkia (L,G*)
Kokonaisena paistettua naudan ulkofileetä, rakuuna-bearnaisekastiketta, lehtikaalia, parsaa ja muhennettua kevätsipuliperunaa (L,G)
Raparperiparfait, paahdettua valkosuklaata ja valkosuklaa-namelakaa & saaren yrttejä (L,G)
2.9. von Winning
Täyteläinen suppilovahverokeitto, juuressipsejä sekä smetanamoussea (L,G)
Voissa paistettua kuhaa, punajuuri-beurre blanc, härkäpapua, varsikukkakaalia sekä peruna-gnoccheja (L,G)
Lakritsi-creme brulee sekä pikkelöityjä kesän marjoja (L,G)