MAINOS
HARALD

Aivan Hämeenkadun varrella Tampereella on viikinkikylä, jossa liha grillataan ja tarjoillaan taotuissa miekoissa sekä kilvillä tai haudutetaan makoisissa liemissä lempeän mureaksi. Eri tavoin kypsennetty kala kootaan näyttäviksi asetelmiksi aidoille liuskekiville tai kilville salaattien, marinoitujen vihannesten, hillokkeiden ja mausteisten kastien seuraan.

PÖYTÄVARAUS: Quandoo.fi

Pientuottajilta hankitut kotimaiset raaka-aineet ja  täyteläiset maut ja monipuolinen ruokalista Haraldin tunnusmerkkejä.
Viikinkiravintola Haraldin ydin muodostuu sen erityisestä makumaailmasta ja laajasta ruokalistasta. Viikinkipukuihin pukeutuneen henkilökunnan luoma välitön ilmapiiri ja huumorilla höystetty palvelu virittävät ”viikinkikylään” arjesta irrottavan tunnelman.
Valtavirrasta poikkeava menu rakentuu pohjoisten metsien, ilmojen ja vesien puhtaista antimista, joita ovat erilaiset kalat, sienet ja luonnon marjat. Härän, possun, kanan ja poron ohella lihavaihtoehtoihin kuuluu karitsaa ja riistaa, sekä sesongista riippuen erikoisuuksiakin, kuten villisikaa, saksanhirveä ja karhua.
Yhteistyö useiden pientuottajien kanssa tuo persoonallisen lisänsä viikinkiaiheisten ruokien makuyhdistelmiin. Jäätelöt ja kirnuvoi tulevat Peltolan juustolasta, joka on keskittynyt aidoista raaka-aineista valmistettuihin luomu- ja säilöntäaineettomiin tuotteisiin. Haraldin erikoisuuksiin kuuluu tervainen jäätelö, joka valmistetaan tilauksesta oman reseptin mukaisesti.
Kolatun Vuohijuustolasta tulevat juustot ovat kotimaisia vuohenmaidosta valmistettuja ja laktoosittomia. Haraldissa tarjoillaan myös laitilalaisen Saloniemen juustolan ”Vetajuustoa”. Virolainen kotipossu tilataan Haapsalosta ja peltopyy tuodaan Ruotsista.
Tarjoiluastioina kilvet, kivet, lankut ja miekat
Viikinkikylässä liha grillataan ja tarjoillaan taotuissa miekoissa ja kilvillä tai haudutetaan makoisissa liemissä lempeän mureaksi. Eri tavoin kypsennetty kala kootaan näyttäviksi asetelmiksi aidoille liuskekiville tai kilville salaattien, marinoitujen vihannesten, hillokkeiden ja mausteisten kastien seuraan. Ryytimaan kasvikset muhitetaan viikinkien tapaan maukkaiksi paistoksiksi ja juustoperunat kesytetään leppäsavulla.
Ruokalistan kohokohtiin kuuluvat mm. Jumalaisen taistelun alkajaiskilpi, Jumalten kuninkaan Odinin kilpi, Ahdin kalakivi, maissikanaa Vadstenan luostarin puutarhasta, härän sisäfilettä Rolf Karhuntaltuttajan hovista, Orm punaisen hirvimiekka ja Berserkkikuninkaan riistamiekka.
Harald-ravintoloiden jälkiruokien kestosuosikiksi on tervajäätelön ohella noussut talon erikoisuus, rakkauden jumalatar Freyan suklaakakku, jossa on mukana mm. valkosuklaasta ja mustaherukoista tehtyä sorbettia.
Teemaruokailua ohjelmallisissa pidoissa
Haraldin viikinkiteema näyttäytyy parhaimmillaan elämyksellisissä pidoissa, joita järjestetään isommille ryhmille tilauksesta. ”Päällikön Pidoissa” runsas alkuruoka nautitaan viikinkikilviltä ja pääruoka noudetaan herkkupöydästä. Ruokailun lomassa kuullaan kylänväen kertomia tarinoita viikinkihistoriasta ja osallistutaan viikinkikasteeseen.
Haraldin Voimaolutta, Viisauden Viiniä ja muita jaloja juomia
Viinilista sisältää laajan valikoiman tukeviin makuihin soveltuvia viinejä ja oluita. Viikinkien Vaurauden Votka on uutuus, samoin poreileva Viikinkien Nuoruuden Vesi.
Talon oma viini on nimeltään Viisauden Viini, keskitäyteläinen Cabernet Sauvignon. Haraldin Voimaolut on Stallhagenin valmistama, kevyesti humaloitu ja hunajalla maustettu täysmallasolut, joka sisältää aitoa ohramallasta. Nimikko-olutta myydään myös hyvin varustetuissa vähittäiskaupoissa eri puolilla Suomea.
Haraldin sisustus pohjautuu sekä suomalaisilta että virolaisilta käsityöläisiltä ja erikoispuusepiltä tilattuihin uniikkituotteisiin. Viikinkiteemaan soveltuvat yksilölliset keraamiset astiat on teetetty Kustavin Savipaja Oy:ssa ja Mainio Saven savipajassa. Perinneseppä Marko Anttila on takonut miekat ja kilvet. Seinämaalaukset ovat Jussi Säterin käsialaa ja sisustuksesta vastaa sisustustaiteilija Anne Frelander. Viikinkien lounasvene on puolestaan veneenveistäjä Juha Nymanin taidonnäyte. Viikinkivaatteet ja osa puutuotteista on valmistettu Virossa.

[mapsmarker marker="21"]

VIIKINKIRAVINTOLA HARALD ARTIKKELEISSA

Harald tempautuu Pirkanmaan kyläretkelle

Viikinkiravintola Harald on päättänyt pistää patansa porisemaan pirkanmaalaisittain. Pirkanmaan kyläretki -annoskokonaisuus on taituroitu retevän Viikinki Einarin kala- ja metsäretken muotoon, jonka tarinaisista annoksista ei puutu meheviä juonenkäänteitä saati makoisaa loppua.

Viikinkipäällikkö Harald pestasi uuden keittiömestarin

Viikinkiravintola Harald on saanut uuden keittiömestarin eli patavahdin. Ari Lampiaho on kokenut keittiömestari, joka on viimemmäksi luotsannut Ravintola Origoa Hangossa.

Viikinkiravintola Harald Suomen parhaat työpaikat -listan ykkösravintola

Viikinkiaiheiseen elämysruokailuun erikoistunut ja välittömästä palvelustaan tunnettu Viikinkiravintola Harald ylsi parhaana ravintolana Suomen Parhaat työpaikat 2014 -listalle tutkimuksen yleisessä sarjassa.

HARALD
Hämeenkatu 23, 33200 TAMPERE
044 766 8203
Sähköposti
tampere@ravintolaharald.fi
  • HARALD