herwood heikki kärkkäinen antti rask

Herwood StageBar & Kitchen on syy lähteä Hervantaan tai olla lähtemättä sieltä vallan. Herwood on baari, yökerho, keikkapaikka ja ruokaravintola samassa rouhean rokissa paketissa. Kunnianhimoiset kokit yhdistettynä hulppeaan Josper-puuhiiligrilliin luo edellytykset laadukkaille lihaisille nautinnoille niin à la carten, street foodin, lounaan kuin brunssinkin puitteissa.

herwood saliRuokatuotteesta vastaavat sekä Saludista että Huberista tutut kokkismiehet, keittiömestari Heikki Kärkkäinen ja vuoropäällikkö Antti Rask.

– Meillä mennään maku edellä ja kauden raaka-aineita hyödyntäen. Nyt esimerkiksi hevosen sisäfileellä on lisukkeena korvasieniä ja ankan kanssa maa-artisokkaa, Kärkkäinen kuvailee.

Lista vaihtuu jatkossa noin kuukauden välein, joten ruokatuote pysyy mielenkiintoisena niin asiakkaille kuin keittiön väellekin. Nuorilla nälkäisillä miehillä onkin vapaat kädet ruoan suhteen, mikä motivoi niin annosten kehittelyn kuin itsensä haastamisenkin suhteen.

– Kaikki tehdään käsityönä liemiä ja jäätelöitä myöten. Ainoastaan sämpylät tulevat Royal Bakerylta, sillä tarvitsemaamme määrää emme pysty täällä itse tekemään.

herwood heppa
Ravintolan hiljattain vaihtuneen toisen listan annoshinnoittelu on varsin kohtuullinen, joten kukkaro kevenee Herwoodissa selvästi vähemmän kuin keskustan ravintoloissa keskimäärin. Opiskelijat on lisäksi huomioitu alennuksin. Valikoimasta löytyy niin à la carte -annoksia kuin ronskimpaa street food -purtavaakin, jota voi näppärästi napata myös mukaansa.

herwood oluetHerwoodin olutvalikoima on melkoisen mittava, joten sopivia makupareja annoksille löytyy viinien lisäksi myös maltaiselta rintamalta. Erityisesti street food -listan haukattavat on suunniteltu sopimaan oluen kyytipojiksi. Ja käytetäänpä olutta myös ruoanvalmistuksessa. Esimerkiksi hevosen sisäfileelle luotu kastike saa makua tuhdista stout-oluesta.

Iltameiningit musiikkeineen eivät illastavaa tai muuten ruokailevaa väkeä häiritse, sillä artistit alkavat viritellä välineistöään vasta melko myöhään. Ja hiukan jenkkityylinen brunssi nautitaan taas lauantaisin 12-16. Paljon ruokaa pyörähtää silloinkin Josperin kautta.

Herwoodin tilat taipuvat myös erilaisten opiskelija-, yritys- tai muiden yksityistilaisuuksien näyttämöksi.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

herwood annokset

RAVINTOLAESITTELY