MAINOS
Tiiliholvin alkuvuosi on täynnä herkullisuutta ja tunnelmallisuutta. On blinirunsautta, mielenkiintoisia raaka-aineita monipuolisesti valmistettuina, sadan kynttilän ystävänpäiväillallista sydämellisine erikoismenuineen.
Parhaillaan meneillään oleva jahtikausi tuo Tampereen ravintoloiden pöytään Suomen luonnon parhaat antimet. Riistaa ravintoloissa, olkaa hyvä!
Masuuni tuli tunnetuksi kyytön hyödyntämisestä jo keittiömestari ja lähiruokapioneeri Heikki Ahopellon aikoina. Pentti Ukkosen kasvattama kyyttövasikka onkin tullut vuosien mittaan tutuksi monille ravintolan asiakkaille.
Villa Hakkarissa juhlitaan, kokoustetaan, lounastetaan ja osallistutaan kokkailukursseille. Kartanoravintola on vain reilun vartin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta, mutta silti se on aivan omassa rauhassaan Kuokkalankosken virran partaalla, maaseutupuutarhan ja luonnonantimien keskellä.
Ravintola Tiiliholvi juhlistaa tryffeliviikkoja kuuden ruokalajin komealla tryffelimenulla. Menu hellii sisällään niin sieni-tryffelitäytteistä haukimureketta, saksanhirveä tryffelikastikkeella kuin tryffelibriossin kanssa tarjottavaa ja päärynäkastikkeella aateloitua Kyrösjärven sorsaakin. Ihan jokaisessa annoksessa on tryffeliä jossain muodossa.
Timjami on avara, aurinkoinen ja luomuinen lounas-, oppilas- ja tilausravintola sekä kahvila. Jopa kokous- ja konferenssitapahtumien ympäristöksi ja kestittäjäksi...
Vuodenajan sesonki näkyy tälläkin kertaa Masuunin ruuissa. Alkuruokien joukosta löytyy muun muassa kauden yhtä suurinta herkkua, blinejä, sekä kevyesti savustettua sellerikeittoa. Myös Pentti Ukkosen Kyyttövasikka tekee paluun Masuunin listalle.
Lonely Planet on julkaissut nettisivuillaan listauksen niistä suomalaisravintoloista, joita se suosittelee. Matkakirjajätin Restaurants in Finland -sivun ensimmäisessä näkymässä on 16 ravintolan katras, jossa komeilee mm. Gastropub Tuulensuu. Alempaa listalta löytyy muitakin tamperelaisravintoloita.
Food is Art täräyttää taas pannut tulille lumoutuen tällä kertaa totaalisesti lähiraaka-aineista. Monella yhdistyksen ravintolalla on ollut jo vuosia omat pien- ja lähituottajansa, jotka toimittavat raaka-aineita ravintoloihin säännöllisesti. Nyt haluttiin kuitenkin tempaista tapahtuma, jossa läheltä tulevien tuotteiden käyttäminen tehdään näkyvämmäksi.
Tämän hetken tunnetuin eteläafrikkalainen kokki, Marlene van der Westhuizen, saapuu vierailevaksi keittiömestariksi Tiiliholviin 11.-12.4. Marlenen suunnittelema menu on saatavilla kuitenkin jo 7.4. alkaen ja sen kumppaneiksi on valittu myös viinit Etelä-Afrikasta, De Grendelin viinitilalta, jota edustamaan paikalle saapuu kellarimestari Charles Hopkins.
Ravintolaillallinen yritys- tai kaveriporukalla on rento ja mukavainen kokemus, mutta yhteinen kokkailukurssi on mielenkiintoinen vaihtoehto valmiiseen pöytään istumiselle. Lempäälän Villa Hakkarissa järjestetään Helsingin Kulinaarisen Instituutin kursseja ryhmille tilauksesta.
Gastropub Tuulensuun kesäkuinen päivä alkoi rennoissa tasting-merkeissä, kun ravintolaan saapui Münchenistä asti vierailemaan Weihenstephanin panimon Johannes Weiss.