Jenny Artkoski Timjami
Kokkaava sekä opettava juhla- ja palveluvastaava Jenny Artkoski on oikea monitoiminainen ja eettisessä työssään sydämellä mukana.

Timjami on avara, aurinkoinen ja luomuinen lounas-, oppilas- ja tilausravintola sekä kahvila. Jopa kokous- ja konferenssitapahtumien ympäristöksi ja kestittäjäksi muuntautuva ravintolaihme löytyy Tampereen Muotialasta, Rudolf Steiner -koulun yhteydestä.

Tuskinpa mikään muu ruoka puhuttaa niin paljon kuin kouluruoka. Resurssit sen valmistamiseen ovat usein hyvin rajalliset, mutta silti sentit pitäisi saada riittämään ravitsevaan ruoka-annokseen jokaisen oppilasvatsan kohdalla. Maustakin purnataan toisinaan. Kaiken keskustelun takana oppilasravintolan kokit venyvät ja paukkuvat pieniin ihmeisiin. Tampereen Rudolf Steiner -koulun ravintola Timjamin henkilökunta tekee poikkeuksellisen laadukkaita hyvän mielen ihmeitä. Raaka-aineet ovat nimittäin luomua aina kun suinkin mahdollista ja ruoka on huolella valmistettua. Sitä käyvät syömässä ja ostamassa mukaan ulkopuolisetkin. Se kertoo jo paljon.

Mm. Portaat Luomuun -ohjelmassa varsin ansioitunut Timjami on saanut kiitosta ja kunniaa muiltakin tahoilta. Myös oppilailta.

Timjamiin voi tosiaan mennä ruokailemaan kuka tahansa. Se on kaikille avoin lounasravintola sekä kahvila. Lapset ja nuoret tekevät tilasta elävän ja tarjoavat mahdollisuuden sukeltaa kouluvuosien muistoihin. Mutta niihin positiivisiin. Timjamin ruoka on nimittäin oikeasti hyvää kouluruokaa.

– Ajatus siitä, että tehdään puhdasta ruokaa, tuntuu omalta ja hyvältä. Haluamme lisäksi välittää lapsille ja nuorille myös arvostusta ruokaa ja ruokakulttuuria kohtaan. Siksi esimerkiksi kutsummekin Timjamia oppilasravintolaksi ruokalan sijaan, juhla- ja palveluvastaava, kotitalousopettaja sekä keittiön puolella häärivä monitoiminainen Jenny Artkoski kuvailee.

Osuuskunnan ylläpitämän Timjamin keittiö on kunnianhimoinen ja eettisiin arvoihin panostava paikka kokkailla. Päämääränä on valmistaa puhdasta ruokaa, jolla on korkea luomu- ja omavalmistusaste. Ruokasalin seinällä on luomumittari, josta näkee kyseisen päivän ruoan luomuasteen. Timjami on jo ammattikeittiöiden Portaat Luomuun -ohjelman viitosportaalla ja tähyää kohti korkeinta huippua eli tähtiporrasta. Henkilökunta on työssään ja tähden tavoittelussa selvästi sydämellään mukana.

– Meillä on aivan omanlaisensa ilmapiiri ja hyvä henki täällä. Olemme yhteisö, Jenny kuvailee ja kertoo lapsilta tulevan palautteen olevan suorinta ja parasta mitä on.

Kotisivut: Timjami

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy