Meksikolaisravintola La Fiesta on hionut ruokatarjontaansa ja uudistanut juomaskaalaansa kesän aikana. Yhdessä asiakkaiden kanssa tuumitut muutokset maistuvat monipuolisuutena ja näkyvät selkeytenä listalla. Myös uutuuksia pukkaa. Miltä maistuu chorizo-burrito?
La Fiesta aloittaa syksyn uusilla mauilla ja meiningillä. Esimerkiksi brunssi liikahtaa nautittavaksi lauantaisin, ja uutuutena listalle on saapunut mm. katkarapu-avokadoburrito, joka tuodaan tarjolle salaatin ja omatekoisen mango-habanerosalsan kanssa. Myös chorizo-makkara on singahtanut annosvalikoimaan – jopa burriton kätköihin.
– Meillä on uutuutena myös mm. rapeaksi paistettuja perunankuoria, pekonia, cheddaria ja korianteri-creme fraicea ja La Fiestan omaa coleslaw-salaattia, ravintoloitsija Petri Löppönen luettelee.
Asiakkaiden toiveita kuunnellen tulisuusasteiden valinta on nyt merkitty ruokalistaan. Aikaisemmin salsakastikkeen mausteisuuden määrän on voinut valita kertomalla toiveistaan tarjoilijalle, mutta nyt vaihtoehto on selkeästi näkyvillä kaikille. Samalla myös kastikemaut ovat uudistuneet.
Suosituista annoksista on tehty nyt myös eri annoskokoja, joten esimerkiksi siipiä voi napostella pikkuannoksen verran vaikkapa oluelle piipahtaessa tai syödä tuhdimmin pääruoka-annoksen mittakaavassa. Myös lapsillle löytyy nyt sopiviksi räätälöidyt burritot sekä quesadillat.
Kasvissyöjille valikoimaan vakioitiin uutena vaihtoehtona paikan päällä valmistettu seitan. Itse tekemistä on muutenkin lisätty entisestään ja nyt jopa ketsuppi keitellään omassa keittiössä.
– Omatekoiset jäätelömme ovat olleet alusta asti suosittuja. Meidän Teemu-kokkimme on innostunut luomaan mitä mielenkiintoisempia makuyhdistelmiä bonus-makuineen. On inkivääri-sitrus-, kaneli-brownie- ja jopa pekonijäätelöä. Jotkut asiakkaat tulevat meille ihan vaan jäätelöitä maistelemaan, Löppönen paljastaa.
Jälkiruokatarjonnassa on myös K-18-annos, Strawberry Margarita on Plate. Mansikkamargarita tarjotaan tequila-hyytelön, limesorbet’n ja mansikka-Cointreau-kastikkeen muodossa.
La Fiestan ilahduttavan laaja viinipitoinen juoma-arsenaali on kasvanut mm. meksikolaisilla olutdrinkeillä, kuten bloody mary -tyyppisesti maustetulla oluella, micheladalla, sekä suolatulta lasinreunalta siemailtavalla limemehulla maustetulla cheladalla. Syksyn tummenevissa illoissa piristävät myös muut eksoottiset drinkit. Niin kuin lomamatkalla Meksikossa. Poiketa kannattaa siis ihan vaan lasillisellekin.
Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy