Suomen suurin burgeriterassi tuo hampurilaismestarit ja jalkapallon EM-kisat Rautatientorille

802

Burger Lovers -jättiravintola aukesi Helsingin Rautatietorille ja on avoinna joka päivä 21.6. saakka. Terassiravintolan suurilta näytöiltä voi seurata jalkapallon EM-kisojen alkusarjan otteluita, eli myös Suomen Huuhkaja-miehistön ensiesiintymistä jalkapallon arvokisoissa.

-Odotimme ensimmäiseen Burger Lovers -festivaaliin 10 000:ta vierasta ja saimme heitä 34 500. Nyt jouduimme miettimään konseptin uusiksi, mutta uskon että vastuullisuus, turvallisuus, maku ja viihtyvyys mahtuvat hyvin samaan yhtälöön ja sopivin turvavälein Suomen suurimmalle burgeriterassille, kertoo Antti Suikkari Burger Lovers Finland -yhteisöstä. Kuva Antti Suikkari

Toissa kesänä suosiollaan yllättänyt ensimmäinen Burger Lovers -ruokatapahtuma järjestetään pandemian aiheuttaman välivuoden jälkeen taas kesäkuussa. Koronarajoitusten vuoksi tapahtuman muoto vaihtuu avoimesta ruokafestivaalista Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi, jonka keittiöistä vastaavat maamme arvostetuimmat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit.

Kesällä 2019 järjestetty Suomen ensimmäinen hampurilaisfestivaali ylitti niin järjestäjien, siihen osallistuvien ravintoloiden kuin yleisönkin odotukset. Hampurilaisten ystäviä saapui burgeritapahtumaan kolmen päivän aikana lähes 35 000. Viime kesänä festivaali jäi koronarajoitusten vuoksi väliin, mutta nyt Burger Lovers Finland -yhteisön aktiivit tuovat odotetun ruokatapahtuman Helsingin Rautatientorille Suomen suurimpana burgereihin erikoistuneena terassiravintolana.

Tapahtuman järjestelyissä noudatetaan Senaatintorin kesä -terassikokeilun hyvin onnistunutta esimerkkiä. Avoimen yleisötapahtuman sijaan festivaali vaihtuu burgeriterassiksi, jonka pöytien sijoittelussa huolehditaan riittävistä turvaväleistä, määritellyistä asiakaspaikoista ja niiden hygieniasta sekä hyvistä käsienpesumahdollisuuksista. Normaalien ravintoloiden tyyliin myös Suomen suurimpaan burgeriravintolaan on mahdollista tehdä pöytävarauksia 4-, 6- tai 10-hengen pöytiin. Vapautuvaa pöytää ja paikkaa voi myös jonottaa terassialueen ulkopuolella.

”Senaatintorin onnistunut terassikokeilu osoitti, että vastuullisuus, turvallisuus, maku ja viihtyvyys mahtuvat hyvin samaan yhtälöön. Näin mekin uskalsimme tehdä päätöksen festivaalimme muuttamisesta pidempiaikaiseksi terassiravintolaksi. Ravintolamallilla toimiminen mahdollistaa laadukkaiden burgereiden tuomisen Helsingin paraatipaikalle ja turvallisen ruokailukokemuksen kaikille asiakkaille”, kertoo tapahtuman järjestävän Burger Lovers Finland Oy:n Antti Suikkari. 

Terassiravintolan monipuolisesta keittiöstä vastaa 8-10 mukaan valittavaa burgeriravintolaa eri puolilta Suomea. Tarjolle tulee useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi listoilta tulee löytymään myös hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä useita vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.

”Luvassa on varsinainen burgeri- ja sporttifanien superturnaus, sillä huuhkajat pelaavat avausviikonloppuna ensimmäisen EM-kisamatsinsa. Burgeri, juoma ja futis ovat voittava yhdistelmä, joten tuomme alueelle useampia näyttöjä, joista alkusarjan otteluita voi seurata laadukkaita burgereita nauttien. Myös käsienpesupisteitä ja vessoja on tarjolla riittävästi”, lisää Suikkari.

Burger Lovers -terassiravintola

Burger Lovers -terassiravintola on avoinna Helsingin Rautatietorilla 11.-21. kesäkuuta 2021 päivittäin kello 12-22. Terassiin osallistuvat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit tarjoilevat burgereita pop-up -pisteistään tai ruokarekoistaan. Mukaan tulevien ravintoloiden listaus vahvistuu toukokuun alussa. Koko terassialue toimii anniskelualueena ja asiakkailla on 4 tai 6 hengen pöytiin varausmahdollisuus hintaan 5 euroa/asiakaspaikka. Terassiravintolan VIP-alueella myös 10 hengen pöytiä ja maistelumenun ennakkovarausmahdollisuus.

Burger Lovers -terassin ravintolapöytiin on haettu lupa 2000:lle istumapaikalle. Asiakaspaikkojen lopullinen määrä toteutuu tapahtumanaikaisten viranomaismääräysten mukaisesti. Pöytävaraukset https://www.burgerlovers.fi/-sivuston kautta. Terassiravintolan pääyhteistyökumppanit ovat Vaasan, Pepsi Max ja Auran-kastikkeet.