Aira 2022 – Musikaali Aira Samulinin elämästä

  AIRA 2022 - Musikaali Aira Samulinin elämästä. Kuvaaja Daniel Paul
  AIRA 2022 - Musikaali Aira Samulinin elämästä. Kuvaaja Daniel Paul

  [TAPAHTUMA MENNYT]
    TEE UUSI TAPAHTUMAHAKU

  la 13.8. 14:00
  Apianniemen kesäteatteri | Apianniemi, Valkeakoski, 37770 | iCal

  Aira -musikaalin voi kokea tänä kesänä Valkeakoskella Apianniemen Kesäteatterissa. Suomen Kesäteatteriin valmistunut esitys pääsee vihdoin päivänvaloon kesällä 2022. Nimiroolissa nähdään suurista musikaalirooleistaan tunnettu näyttelijä Helena Rängman, joka on tullut suurelle yleisölle tutuksi myös tv-sarjoista.

  – Aira Samulinin elämä monine käänteineen on käsikirjoittajan unelma. Siinä on kaikki hyvän tarinan ainekset: draamaa, elämänenergiaa ja tanssia. Olen hyvin liikuttunut, että sain tarttua tähän aiheeseen, kuvailee käsikirjoittaja-ohjaaja Heikki Paavilainen

  Airan 95-vuoden mittainen tarina alkaa Raja-Karjalasta Salmin kylästä läheltä Hyrsylän mutkaa. Se vie Helsingin tanssipiirien kautta kohti tätä päivää. Saamme nähdä kuinka Airan menestyksekäs ura viihteen ja muodin parissa syntyy 40- ja 50-luvun Suomessa. Musikaalissa kerrotaan myös elämän tragedioista, selviämisestä sekä Airan loppumattomasta intohimosta tanssia, luovuutta ja mielen hyvinvointia kohtaan.

  ”Jalkoja pitää venyttää vain niin pitkälle kuin peitettä piisaa” – Aira Samulin, tanssitaiteilija

  Tarinassa Airan elämänpolun tärkeitä henkilöitä esittävät Valkeakosken Apianniemen musikaaleissa jo aiemmin yleisönsä hurmanneet Ilkka KoivulaLauri MikkolaNatalil LintalaHarri Penttilä ja Leea Lepistö. Musikaalin tanssit ovat koreografi Jani Rasimuksen käsialaa. Musiikista vastaa liveorkesteri, joka esittää Airan elämän tärkeitä kappaleita eri vuosikymmeniltä mm. Karjalan kunnaillaSä kaunehin ootStayin’alive sekä Madonnan Like a Virgin.

  Tanssitaiteilija, discotanssin äiti, Aira Samulin on tanssittanut Suomen kansaa jo kahdeksalla vuosikymmenellä. Menestyksekäs ura muodin ja viihteen parissa on vienyt häntä ympäri maailmaa etsimään sitä, mikä on uutta ja kiinnostavaa.

  ”Pitää tarttua tilanteeseen, eikä jäädä vain haaveilemaan. Haasteet on otettava vastaan. Me ollaan saatu tämä ainutlaatuinen elämä lahjaksi, siksi pitää tehdä kaikkensa, ettei ole vain vapaamatkustaja.” – tanssitaiteilija Aira Samulin

  Ensi-ilta Valkeakosken Apianniemessä 16.6.2022


  Tapahtumat > Teatteri ja tanssi


  Aira 2022 – Musikaali Aira Samulinin elämästä
  la 13.8.
  14:00
  Hintaluokka: Alk. 28 Ticketmaster.fi

  Tapahtumapaikka


  Apianniemen kesäteatteri


  Apianniemen rantamaisemassa Valkeakoskella sijaitseva katettu 850-paikkainen katsomo on tarjonnut yleisölle uusia kotimaisia musiikkipitoisia näytelmiä jo vuodesta 2010 alkaen. Apian kesäteatterin katettu näyttämö ja katsomo on erinomainen estradimainen tila, joka luo toimivat puitteet kesäteatteriesityksille. Alueella on myös uimaranta ja linnoituksenomainen lasten seikkailupuisto.

  Apianniemen kesäteatteri KOHOKOHTIA

  Ilmoita tapahtuma tästä