Nyt saa nauttia ulkona aurinkoisen lämpöisestä ilmasta, eikä tarvitse uhmata säiden jumalia! Tässä muutama terassikauden helmi Tampereella.

7Rillinki – Kaupunkilaisten keidas Hämeenpuistossa


Rillinki avautui rohkeasti jo huhtikuun lopulla ja nyt terassi on täydessä loistossaan. Maistele uusia menun antimia ja huuhdo ne kurkun kannesta alas vaikkapa saksalaisilla tai belgialaisilla vehnäoluilla tai ehdalla pirkanmaalaisella Nordic Breweryn Weizenilla.

Lue myös: Gastropubien panimo julkaisi keväisen uutuuden: Nordic Brewery Spring Herb 5,4%

6Panimoravintola Plevnan terassi – Katettu ja varusteltu terassi tarjoaa suojan

Panimoravintola Plevnan uutuusterassi sopeutuu vahvasti kelien vaihteluun ja siellä on aina sopivan mukava lämpötila.

Lue lisää: Etsi Plevna Plevnan uusi terassi on lämpöinen ympäri vuoden – panimomestarin täysosumaolutta voi ostaa myös mukaansa

5Deli 1909 – Tampereen suojaisin terassi Pantintalon sisäpihalla on kätketty salaisuus

Deli 1909 on viinibaari, jonka tarjoiluissa voit luottaa tuoreeseen Vuoden Nuori Sommelier 2018 –tason osaamiseen. Ravintolan sisäpihan terassi on alkuillasta aurinkoinen ja suojaisa.

Lue lisää: Kirsi Seppänen on Vuoden Nuori Sommelier 2018 – kultaa ja hopeaa Tampereelle

4Arto Rastaan Periscope on kesäkauden kohutuin uutuus


Periskoopin juurella sijaitseva kesäterassi on kaupungin kaunein ja kohutuin näköalaterassi, jolla voi myös ruokailla. Terassin suojaisa ruokailukatos on tuotu Italiasta asti.

Lue lisää: Periscopen korkeuksissa nautitaan kaikkea scampeista kotisirkkoihin – hulppealle terassille tunkua

3Olympian Puutarha

Olympian puutarha

Vain harva tietää, että Olympia-kortteli ja ravintola Muusa kätkee sisäänsä suojaisan sisäpihan. Piha on puhkeamassa pian kukkaan ja ympäröivien seinien syleilyssä viheriöi salainen puutarha asiakkaiden nautiskella. Niin virvoittavista juomista kuin makurikkaista ruoistakin huolehtii Muusan väki. Tänä kesänä voi kokea  jalkapallon MM-kisat entisen elokuvateatterin valkokankaalta Olympia-salissa. Ravintola Muusa ja sisäpihaterassi Puutarha toimivat kuitenkin futisvapaina vyöhykkeinä, jotka tarjoavat tarvittaessa hengähdystauon kisahuumasta.

Lue lisääOlympian Puutarha on salainen ravintolakeidas – Vieraita palvelee myös kesähotelli Aurora

2Ravintola Piemonten terassi  – Uusi à la carte -lista toi mukanaan myös kesäisempiä annoksia maisteltaviksi

Ravintola Piemontessa terassikausi on nyt parhaimmillaan! Mikäli mielii nauttia lasillisen viiniä päivänpaisteessa tai ruokailla rauhallisen kadun aurinkoisella terassilla, paras aikaikkuna on vaikka lounaan tai brunssin yhteydessä. Myös iltasella terassitunnelma on oivallinen.

Lue lisääPiemonten terassi kutsuu aurinkoiselle lounaalle ja tunnelmalliselle illalliselle uusin kesäisin herkuin

1Finlaysonin Palatsin terassi – Luonnon rauhaa ja veden solinaa koskimaisemissa

Finlaysonin Palatsin terassi on kaupungin rauhaisin puistoterassi kosken äärellä.
Terassi avoinna säiden salliessa myös sunnuntaisin ja onkin yksi kaupungin harvoista sunnuntaisin avoinna olevista ruokaterasseista. Nauti lounas tai terassiruokia puiston vehreydessä!