Riihi BBQ:n annoksia terassilla. Kuva: Sumomassive.

Ahlmanin tiluksille on avautunut aito smokehouse-ravintola, Ravintola Riihi BBQ. Saarikoski Ravintolat Oy:n ja AhlmanEdun yhteistyönä syntyneen ravintolan ruokafilosofia on slow, low & local: hitaasti, miedolla lämmöllä lähituotettua savustettua lähiruokaa ja aitoa amerikkalaista barbeque-kulttuuria. Riihi onkin Tampereen Texas.

BBQ-ravintola Riihi on avoinna torstaista lauantaihin klo 12-21.

Saarikoski Ravintolat -perheen tuorein tulokas, uusi barbeque-ravintola Ravintola Riihi avattiin 30.4.2023. Sesonkiravintolana toimiva Riihi on Tampereen ensimmäinen maatilalla toimiva barbeque-ravintola, jossa voi nauttia ehdasta amerikkalaisesta BBQ-ruokakulttuurista maalaismiljöössä Tampereen keskustan tuntumassa.

– Kaikki käyttämämme raaka-aineet ovat lähituotettua laatua AhlmanEdulta sekä muilta luotetuimmilta yhteistyökumppaneiltamme, kertoo ravintoloitsija Ilmari Saarikoski.

Ravintola Riihi toimii AhlmanEdun tiluksilla 1800-luvulta peräisin olevan vanhan riihen pihalla, jossa savustetaan amerikkalaiseen tapaan oikeassa offset-savustimessa tammisavulla. Ravintola Riihen ruokafilosofia on slow, low & local: hitaasti, miedolla lämmöllä lähituotettua ruokaa.

Savustimessa muhivat ja savun aromia itseensä imevät monenlaiset ja vaihtuvaiset lähilihat, kuten naudan brisketit, possun ribsit ja kanansiivet sekä pulled pork. Tilattavissa on erilaisten lihojen ja lihaisan makkaran lisäksi myös slidereita, pieniä burgereita. Ja siihen kylkeen luonnollisesti lisukkeita.

– Amerikkalaiseen BBQ-ruokakulttuuriin kuuluu olennaisena osana Mac & cheese, jonka valmistamme Mouhijärven Herkkujuustola Vilhosta, kertoo Saarikoski.

Makkara on paikallisen artesaanimakkarantekijän Nakki-Hannun käsialaa. Makkara valmistetaan AhlmanEdun suomenkarjasta.

Ahlman sijaitsee vain viisi kilometriä Tampereen keskustasta. Ravintola Riihi hyödyntää makutarjonnassaan myös tilan omaa suomenkarjan lihaa. Kuva: Kohokohdat.fi

AhlmanEdu on tehnyt sopimuksen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeän suomenkarjan ylläpitämisestä, maidontuotannosta ja kasvattamisesta. Suomenkarjan pitkä sopeutuminen pohjoisen olosuhteisiin on tehnyt niiden lihasta yhtä laadukasta kuin niin kutsuttu pihvikarjarotujen liha.

Ravintola Riihen porsaanliha puolestaan tulee Paijan tilan pihattopossulasta Urjalasta. Paijan tilalla keskeistä on eläinten hyvinvointi, lihantuotannon ympäristövaikutusten minimointi ja hiilijalanjäljen tarkkailu.

Myös Ahlmanin tilan kasvimaan satoa hyödynnetään loppukesästä. Kuva: Toni Honko, Kohokohdat.fi

Syksyn myötä Ahlman-Edun tilan kasvimaan satoa ja omenoita hyödynnetään Ravintola Riihen ruokalistalla.

Vanhan riihen tienpuoleisessa osassa toimii myyntipiste, josta tehdään ensin tilaukset ja siirrytään joko riihen suojaan tai savustimen tuntumassa olevalle ulkoterassille ruokailemaan. Parkkipaikka löytyy AhlmanEdun pihalta, hyvin lyhyen kävelymatkan päästä.

Ravintola Riihi on Saarikoski Ravintoloiden ja AhlmanEdun yhteistyön hedelmä.

– Meiltä on kysytty viime aikoina, luopuuko AhlmanEdu lehmistään. Vastauksemme on yksinkertainen – emme luovu. Tämä yhteistyö on yksi merkittävä uusi avaus, jolla
AhlmanEdu vahvistaa yritysyhteistyötään sekä koulutustaan. Ravintola Riihen myötä saamme tontille uuden työelämälähtöisen oppimisympäristön opiskelijoillemme. Uskomme vahvasti, että yhteistyöstä hyötyvät kaikki osapuolet, kertoo AhlmanEdun toimitusjohtaja Sami Pekonen.

Saarikoski Ravintoloilla on Riihen lisäksi ravintolat Hella ja Huone, Ravintola Piemonte sekä lounas- ja tilausravintola Koski.

KOTISIVUT

AhlmanEdu, Hallilantie 24

 

[KESÄKUUSSA 2023] Hella ja Huone Salotalo-pop-up yhdessä Herkkujuustolan kanssa