yalumba-viiniravintola

sundmans-ravintolat-helsinkiG.W.Sundmansin Menu Yalumba tarjoaa ainutlaatuisen läpileikkauksen australialaisen laatuviinituottajan valikoimaan.  Mukana ovat suosittu Y-sarja, Vioginer-huippu The Virgilius sekä punaviinien australialainen ikoni The Signature. Viineille räätälöity menu kokoaa yhteen syksyn maukkaimpien raaka-aineiden kirjon.

Suosittu australialainen viinitalo Yalumba on ravintola G.W. Sundmansin valinta syksyn menun teemaksi. 165-vuotias perheyhtiö tarjoaa laajan tuotevalikoiman, josta on valittu viisi laadukasta viiniä yhdistettäväksi sesongin herkkujen kanssa.

Menu Yalumban punaisena lankana ovat selkeät makuparit, joiden ominaisuuksia kukin viini korostaa. – Yhdessä keittiön ja salihenkilökunnan kanssa valitsimme ensin viinit, ja menu on suunniteltu niiden ympärille, sanoo ravintolapäällikkö Philipp Westerling.

Ensimmäiseksi menu esittelee Yalumban Y-sarjan Pinot Grigion, jonka raikas hedelmäisyys korostaa hienosti alkuruokana tarjottavan kurpitsan ja vuohenmaitojuuston makeansuolaista yhdistelmää. Sitä seuraa toinen valkoviini, Eden Valley Riesling, joka on saanut rinnalleen ankeriaan ja ankanmaksan yhdistelmän.

The Virgilius Eden Valley Viognier on Yalumban merkittävin valkoviini monessakin suhteessa. Lähes häviämässä ollut rypälelajike on lähtenyt uuteen, maailmanlaajuiseen nousuun, mistä suuri kiitos kuuluu Yalumban neljännesvuosisadan mittaiselle määrätietoiselle työlle. Yalumban Eden Valley Viognier on premium-tason viini, joka G.W. Sundmansissa tarjotaan hienostuneen merianturan ja meunière-kastikkeen kera.

Yalumban punaviinien parhaimmistoa on puolestaan The Signature, joka on vuosikertansa parhaiden Cabernet Sauvignon- ja Shiraz-rypäleiden sekoitus. Australialainen viini-ikoni täydentää sorsan ja mustaherukan yhdistelmää.

Jälkiruokaviininä on intensiivinen ja aromikas FSW8B Botrytis Viognier, joka nimensä mukaisesti tehdään jalohomeen aateloimista Viognier-rypäleistä. Koodimainen nimi on peruja Yalumban innovatiivisesta kehitystyöstä, jonka tuloksena uudet viinisarjat, ”special bin”, pääsevät esille. Viini on oivallinen yhdistelmä jälkiruoalle, jonka pääroolissa ovat päärynä ja manteli.

Yalumban omistava Smithin perhe arvostaa hyvän viinin yhdistämistä hyvään ruokaan, hyvässä seurassa. – Tämä on erinomainen mahdollisuus toteuttaa elämänohjetta, jonka itsekin allekirjoitamme, toteaa Philipp Westerling.

Menu Yalumba G.W.Sundmansissa 15.9.-30.10.2014.

Ravintolan kotisivut

www.sundmans.fi