jani-suomalainen-olutravintolat-ammattilainenHelsinkiläinen baarimestari Jani Suomalainen Staffpoint Oy:stä on Suomen Olutmestari 2015. Suomen Olutmestari -kilpailu järjestettiin 2014 jo seitsemännen kerran. Suomen suurimman olutkilpailun finaalissa kilpaili kymmenen loppukilpailuun tiensä taitanutta oluen tarjoilun, tyylin ja tietämyksen ammattilaista.

Helsingin olutravintoloista tuttu uusi Suomen olutmestari Jani Suomalainen on 28-vuotias oluenharrastaja ja baarimestari, joka nauttii maistella oluita hyvässä seurassa. Jani valittiin viime vuoden finaalissa Suomen Olutkisälliksi, eli kokemusta kisasta oli jo takana. Hän harrastaa myös oluen valmistusta kotonaan.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

” Oluessa kiehtoo sen monipuolisuus: oluiden maailmasta löytyy koko ajan uutta, siihen ei koskaan kyllästy. Haluaisin kehittää palkinnokseni kuivahumaloidun Berliner Weisse –tyyppisen oluen, joka on sopivan kesäisen hedelmäinen ja aavistuksen hapan terassiolut,” Jani kertoo heti kisan jälkeen.

Voittaja pääse kolmannen kerran kilpailun historiassa luomaan oman, aivan uuden oluen yhdessä Sinebrychoffin panimon Heikki Vuokon kanssa. Suomen Olutmestarin olut tulee myyntiin valittuihin olutravintoloihin. Olutmestari pääsee myös kahden hengen olutelämysmatkalle Kööpenhaminaan.

juha-sorsa

” Tekninen osaaminen ratkaisi tiukan kilpailun. Jani on ammattitaitoinen kaikessa tekemisessään. Yhdistettynä hyvään palveluun, meillä on Janissa esimerkillinen Suomen Olutmestari. Hänen osaamiseensa on asiakkaan helppo luottaa ,” sanoo Heikki Kähkönen , kisan toinen juontaja ja Olutliiton puheenjohtaja.

Teknisinä tuomareina toimivat Sinebrychoffin tuoteaktivointipäällikkö Anikó Lehtinen ja vuoden 2014 Suomen Olutmestari Juha Sorsa Gastropub Tuulensuusta.

Päästäkseen Suomen Olutmestariksi kilpailijan tulee hallita oluttieto ja erilaisten oluttyyppien tarjoilu. Olutmestari osaa suositella oluita sekä nautiskeluun että ruoan kanssa. Lisäksi hänellä on persoonallinen tyyli oluen tarjoilussa. Oluen oikealla tarjoilulla halutaan kiinnittää huomiota oluen kokonaisvaltaiseen elämykseen.

Olutkisälleiksi valittiin Laura Korpela (Ravintola Kaunis Kampela, Helsinki) ja Jussi Leveelahti (Staffpoint Oy, Helsinki).

Kisajuomina olivat KOFF, Carlsberg, Franziskaner Hefe-Weissbier, Guinness ja Sinebrychoff Porter.

Finaali järjestetään vuosittain lokakuussa, suomalaisen oluen päivän 13.10. läheisyydessä. 13.10.1819 Nikolai Sinebrychoff sai keisarilliselta uudisrakennuskomitealta luvan perustaa panimo Helsinkiin – ja sitä pidetään Sinebrychoffin panimon syntymäpäivänä, suomalaisen oluen päivänä. 13.10.2014 Pohjoismaiden vanhin panimo ja Suomen vanhin elintarvikealan yritys Sinebrychoff täyttää 195 vuotta.

Suomen Olutmestarit:

2015 Jani Suomalainen , Staffpoint, Helsinki

2014 Juha Sorsa, Gastropub Tuulensuu, Tampere

2013 Mirva Kylmäkorpi , HOK-Elanto, Helsinki

2012 Joonas Koivisto, Gastropub Nordic, Tampere

2011 Jani Mikkonen , Gastropub Tuulensuu, Tampere

2010 Vesa Salminen , Pikkulintu, Helsinki

2009 Mika Aho , Plevna, Tampere

Finaalin tuomaristossa olivat kansanedustaja Jaana Pelkonen , Olutposti-lehden toimitussihteeri Peter Tammenheimo, kokki- juontaja Pipsa Hurmerinta, kirjailija-kolumnisti Rosa Meriläinen ja Sinebrychoffin panimomestari Tapio Kangas-Heiska. Teknisinä tuomareina toimivat Sinebrychoffin tuoteaktivointipäällikkö Anikó Lehtinen ja vuoden 2014 Suomen Olutmestari Juha Sorsa .