valimaki-fine-dining-helsinki

Hans Välimäki pieniHelsingin uutuusravintola Välimäki ammentaa syysmenussaan sesongin aarteita. Kuten kaikissa fine dining -ravintoloissa, täälläkin on syytä antautua keittiömestarin osaaviin käsiin.

Keskiviikosta lauantaihin klo 18 ja 21 tarjoiltavien kattausten menukokonaisuus koostuu lukuisista pienistä annoksista, jotka valmistetaan alusta loppuun tarkoin ja harkiten käsityönä. Uusi menu nojaa vahvasti syksyyn ja lähimaastosta saataviin sesongin raaka-aineisiin.

– Menun kantava voima on kotimaiset kasvikset, juurekset ja sienet, jotka ovat juuri nyt mehevimmillään. Uudelle listalle olemme saaneet myös mykistyttävän hyvää Wagyu-härän lihaa ruotsalaiselta tilalta, jossa kyseistä karjaa kasvatetaan ainoana Pohjoismaissa. Ensi kuun alusta lähtien listalta löytyy lisäksi kotimaista karitsaa, raottaa Hans Välimäki uuden menun sisältöä.

”Fine ja fun diningia”

Ensiluokkaisten makujen lisäksi Välimäki tarjoilee vierailijoilleen myös muita elämyksiä. Eloa ravintolaan tuo avokeittiö, jossa hääräävien kokkien hienosyistä työskentelyä voi seurata kuin teatterinäytöstä aitiopaikalta.

– Täällä pääsee tuijottamaan muutakin kuin lautasta, Hans naurahtaa.

Shown kulusta ja siihen osallistuvien tarpeista huolehtii maître d’, ravintola-alan huippuasiantuntija, joka toimii saumattomana linkkinä vieraiden ja keittiön välillä. Hevosenkengän muotoon asetellut kahdeksasta kymmeneen asiakaspaikkaa tekevät ruokailusta uniikin kokemuksen.

– Asetelma, jossa pöytä jaetaan kanssasyöjien kesken, luo kansainvälistä, välitöntä fiilistä. Toki kukaan ei pakota keskustelemaan vierustoverin kanssa, vaan ateriastaan voi nauttia rauhassa vaikka aivan yksinkin, Hans toteaa.

Juhlat ja yksityistilaisuudet

Välimäki tarjoaa myös hieman erilaisen ympäristön kokouksille, juhlille ja muille yksityistilaisuuksille.

– Jos haluaa järjestää vaikkapa pikkujoulut, joita muistellaan kaiholla vielä seuraavanakin jouluna, kahden ja puolen tunnin ruokashow on mieleenpainuva ohjelmanumero. Ravintolan loistava sijainti mahdollistaa ripeän siirtymisen kaupungin muihin houkutuksiin iltaa jatkamaan. Toki ilta jatkuu kätevästi myös aivan seinän takana Rikhards Gastropubin puolella, Hans tuumaa.

Kaiken kansan kulinaristeille

Hans suosittelee Välimäkeä kaikille ennakkoluulottomille hyvän ruoan ystäville.

– Välimäki on kaikille, ruokafaneista taviksille. Heille, jotka eivät karta erikoisiakin makuyhdistelmiä. Keskitymme Välimäessä tekemään niin hyvää ruokaa kuin vain ikinä osaamme.

Pöytävaraus Välimäkeen kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta samankin päivän aikana voi tiedustella vapaita paikkoja päivän kattauksiin.

 


VÄLIMÄKI

Rikhardinkatu 4, 00130 Helsinki

Pöydän voi varata osoitteessa: www.hansvalimaki.com/valimaki
Puhelimitse: +358 10 4233 257
Sähköpostitse: valimaki@hansvalimaki.fi

Aukioloajat:

Ke-la kattaukset klo 18.00 ja 21.00

Facebook: www.facebook.com/valimakirestaurant