Elena Mindru Finnection feat. Jukka Eskola

  Elena Mindru Finnection feat. Jukka Eskola
  Elena Mindru Finnection feat. Jukka Eskola
  to 16.12. 19:00
  G Livelab Tampere | Puutarhakatu 1, Tampere | iCal

  Jazzlaulaja Elena Mindru tuo Tampereen G Livelabiin Finnection-yhtyeensä, jossa vierailevana solistina kuullaan huipputrumpetisti Jukka Eskolaa. Yhtye soittaa upouutta eurooppalaista jazzia Elena Mindrun uudelta levyltä “Hope”.

  Elokuussa 2021 julkaistu “Hope” on Montreux Jazz Voice -kilpailussa palkitun jazzlaulajan Elena Mindrun neljäs albumi. Yhtyeen nimi Finnection symboloi erityistä yhteyttä kansainvälisesti konsertoivan yhtyeen instrumentalistien ja laulusolistin välillä. Illan aikana kuultavat sävellykset ovat suurimmilta osin Mindrun sekä pianisti Tuomas J. Turusen käsialaa muutamia tyylikkäästi valittuja lainakappaleita unohtamatta. Yhtyeen ilmaisussa nousevat esille kappaleiden tarinat sekä taidokkaat improvisaatiot. Trumpetisti Eskola rikastuttaa yhtyeen ilmaisua räiskyvällä solismillaan.

  “Hope” -levyllä on ajankohtainen teema, jossa käsitellään ihmiskunnan tulevaisuuden näkymiä muuttuvassa ekologisessa ympäristössä sekä globalisaation mukanaan tuomia haasteita. Kappaleiden tekstit maalaavat unenomaisia näkyjä tulevaisuudesta. Näköpiirissä on uhkia, mutta myös ihmiset yhdistävää elinympäristömme arvostusta ja vaalimista. Kokonaisuutta leimaa positiivinen lähestymistapa maailmaa ravistelevaan ekokriisiin: ongelmat ovat ratkaistavissa, jos toimiin ryhdytään heti riittävillä resursseilla.

  Lapset edustavat levyn musiikissa parempaa tulevaisuutta sekä heitä, joita nykypolvien on ajateltava ratkaisuja tehdessään. Kokonaisuus vetoaa järjen lisäksi tunteisiin. Kaksi laulua kertoo rakastavin sävyin esityksen solistien omista lapsista. Näissä sävelissä henkilökohtainen kokemus kohtaa globaalit haasteet. Albumin sanoma korostaa toivon merkitystä kriisien ja erilaisten uhkakuvien aikakautena, ja valaa uskoa parempaan tulevaisuuteen koko ihmiskunnalle.

  Jukka Eskola on toiminut trumpetistina ja musiikin ammattilaisena musiikin eri osa-alueilla yli 20 vuoden ajan tehden töitä jazz-artistina ja sessiomuusikkona niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on julkaissut 6 soololevyä ja johtanut omia yhtyeitään ympäri maailmaa sekä esiintynyt useiden kansainvälisesti merkittävien jazz-artistien kanssa. Suomessa hänet on palkittu muun muassa Sony Jazzpalkinnolla 2006 ja Pori Jazzin Vuoden Taiteilijana 2007. Eskola on soittanut sessio-trumpetistina lukuisissa teatteriproduktioissa, esiintynyt orkesterimuusikkona tv-ohjelmissa ja soittanut yli 200 kotimaisella äänitteellä sekä vierailijana lukuisilla ulkomaisilla jazz- julkaisuilla.

  Muusikot:
  Elena Mindru – laulu, sävellykset ja sanoitukset
  Tuomas J. Turunen – piano ja sävellykset
  Jukka Eskola – trumpetti
  Oskari Siirtola – basso
  Anssi Tirkkonen – rummut


  Tapahtumat > Jazz


  Elena Mindru Finnection feat. Jukka Eskola
  to 16.12.
  19:00
  Hintaluokka: 25
  Tapahtuma verkossa

  Tapahtumapaikka


  G Livelab Tampere

  G Livelab Tampere
  Puutarhakatu 1
  Tampere

  Hotellit läheisyydessä


  KOHOKOHTIA

  to 2.12.19:00 Muiston pysyvyys - Eeva-Liisa Manner 100 vuottaG Livelab Tampere
  pe 3.12.21:00 Wigwam ExperienceG Livelab Tampere
  la 4.12.21:00 Wigwam ExperienceG Livelab Tampere
  ke 8.12.19:00 Jesse Kaikuranta: Jazzy ChristmasG Livelab Tampere
  to 9.12.19:00 Kielo KärkkäinenG Livelab Tampere
  to 16.12.19:00 Elena Mindru Finnection feat. Jukka EskolaG Livelab Tampere
  pe 17.12.21:00 Eva + Manu Christmas SpecialG Livelab Tampere
  la 18.12.15:00 Tampere Filharmonia esittää: TampereRaw 20 vuotta – Ennenkokematonta joulua!G Livelab Tampere
  la 18.12.21:00 Pintandwefall 15 vuotta!G Livelab Tampere
  pe 31.12.21:00 SUAD + Hulda Huima & Hitaat SekunnitG Livelab Tampere
  to 20.1.19:00 Manuel Dunkel QuartetG Livelab Tampere