winslowMies joka on saanut kymmenet ellei jopa sadat miljoonat nauramaan ympäri maapalloa! Yli 10 000 ääniefektiä hallitseva yhdysvaltalainen Michael Winslow tunnetaan parhaiten moottoriturpa Larvell Jones:ina Poliisiopisto-elokuvista.

Winslow on ainoa joka on näytellyt jokaisessa seitsemässä elokuvassa höynäyttäen niin esimiehiään, poliisitovereitaan kuin rikollisiakin uskomattomilla ääniefekteillään joihin hän käyttää vain suutaan ja kehoaan. Helsingin Kulttuuritalolla nähdään huikea stand up -komiikalla maustettu äänishow jossa mikä vain on mahdollista!

Winslow on nähty ja kuultu Poliisiopistojen lisäksi yli 20 muussakin elokuvassa kuten mm. Spaceballs ja Gremlins – riiviöt, sekä Simpsons ja Family Guy piirrossarjoissa. Winslow on myös saanut laajaa tunnustusta modernin beatbox-kulttuurin innoittajana.

Michael Winslown oma elämäntarina on todellinen amerikkalainen Hollywood-unelma. Lapsuudenkotiin, joka sijaitsi ilmavoimien tukikohdassa, ei saanut tuoda ystäviä ja niinpä nuori Michael viihdytti itseään keksimällä ystäviä ja kehitellen toinen toistaan mielikuvituksellisempia ääniä. Koulut saivat jäädä kun elämäntehtävä lavaesiintyjänä ja viihdyttäjänä alkoi kirkastua. Los Angelesiin Winslow saapui liftaten, kodittomana. The Gong Show -viihdeohjelmasta kuitatun 516 dollarin ja 32 sentin palkkion turvin mies pääsi pois kaduilta ja sai hankituksi auton jolla pystyi kiertämään esiintymässä lukuisilla klubeilla. Lopulta Poliisiopisto-elokuvien tuottajat sattuivat istumaan keikalla jossa Winslow lämmitteli Count Basie Orchestraa – ja loppu onkin historiaa!

Winslown keikalla ääni-imitaatioiden tulva mykistää. Star Wars -filminpätkä saa kaikki äänensä samalla kertaa Winslown mikrofonista, rockin legendat heräävät henkiin kitarasooloineen ja maisemat vaihtuvat ruokakaupasta lentokoneeseen ja rautakauppaan. Ympärillä pyörii eläimiä ja koskaan et tiedä mitä seuraavassa hetkessä tapahtuu. Varmaa on vain että kun tahti hetkeksi hellittää, yleisö puhkeaa myrskyisiin suosionosoituksiin!

Tapahtumapaikan kotisivut:

Tapahtumatiedot
MICHAEL WINSLOW – man of 10.000 sound effects!

Kulttuuritalo, Helsinki
Pe 8.11. klo 19:00
Ei ikärajaa
Liput Lippupistesstä 32,50 (sisältää toimitusmaksua 2,50)