fishmarket-ravintolat-helsinki

fishmarket-kalaravintola-helsinki2Kalaravintola Helsingin keskustassa

Ravintola Fishmarketin syyskauden teema on Chardonnay. Keittiöpäällikkö Janne Sainio on suunnitellut moni-ilmeisen ja vivahteikkaan rypäleen kunniaksi teemamenun, jonka pääosassa ovat pohjoismaiset kalat ja äyriäiset. Menu Chardonnay on tarjolla koko syksyn marraskuun loppuun asti.

Viiden ruokalajin menun aloittaa merirapu, joka tarjotaan rapeaksi paistetun kateenkorvan kanssa. Sen jälkeen on vuorossa on kurpitsaa ja suppilovahveroa. Pääruokana nautitaan turskaa ja sinisimpukoita. Suun raikastavassa etujälkiruoassa maistuvat omena ja rosmariini. Houkutteleva jälkiruoka on valmistettu lakoista ja jogurtista.

Menu on tarjolla myös kolmen ruokalajin kokonaisuutena.

“Aloitin menun suunnittelun maistelemalla useita erilaisia chardonnay-viinejä. Makukokemusten perusteella valitsin ruokatyylimme mukaisesti pääraaka-aineiksi pohjoismaisia äyriäisiä ja vaaleaa kalaa. Lisäkkeissä maistuvat syksyn parhaat kotimaiset antimet”, Sainio kertoo.

Ravintolapäällikkö Marie Afonso on poiminut menun kullekin ruokalajille oman suositusviinin Fishmarketin peräti kolmenkymmenen chardonnayn valikoimasta.

red-label-viiniravintolat-helsinki”Chardonnay-listallamme on viinejä seitsemästä eri maasta. Harva rypäle tuottaa viinejä, jotka tuovat yhtä hienosti esiin alkuperämaan terroirin eli rypäleiden kasvuympäristön ja -olosuhteet. Kiinnostaviksi kala- ja äyriäisviineiksi chardonnayt tekee myös tammikypsytys. Raikkaat, mineraaliset ja kevyesti tammitetut chardonnayt istuvat hienosti äyriäisten ja vaalean kalan seuraan. Grillatulle, hiillostetulle ja haudutetulle rasvaiselle kalalle sopii puolestaan rotevampi tammiaromi”, Afonso luonnehtii.

Suosikkiviinikseen Afonso ja Sainio nostavat kalifornialaisen Newtonin Red Label Chardonnayn.

”Pehmeän ja hedelmäisen viinin hieno tammiaromi säestää upeasti meriravun ja rapean pähkinäiseksi paistetun kateenkorvan makua.”

Chardonnay-listan erikoisuuksia kannattaa maistella myös Fishmarketin äyriäisbaarissa houkuttelevien ostereiden sekä katkarapu- ja äyriäislajitelmien kyytipoikana.

Ravintola Fishmarketin Menu Chardonnay 30. marraskuuta 2013 asti.

Helsingin kalaravintolat

Ravintola Fishmarket

 

Lisää kalaravintoloita ja äyriäisruokia tarjoilevia ravintoloita Helsingissä

 http://www.merimakasiini.fi/

http://www.ravintolasalve.fi/

http://www.hankosushi.fi/

http://www.ravintolahavis.fi/

http://www.gyosaisushi.net/