Ravintolat Helsinki: Sundmans Krog

Helsingin Etelärannan Sundmans Krog raottaa kevättalvella legendaarisen viinikellarinsa ovea houkuttelevaan hintaan ja tarjoilee viinilöytöjen rinnalla luotettavana kumppanina korkealaatuista pihviä.

Punaviinin ja kunnon pihvien ystävien iloksi Sundmans Krogin Pihvi&Punkku -konsepti jatkuu maaliskuun loppuun asti.

Carl Ludvig Engelin kauppias ja merikapteeni Gustaf Wilhelm Sundmanille piirtämä, vuonna 1820 valmistunut historiallinen asuintalo sisältää tuttujen ravintolatilojen lisäksi myös ainutlaatuisen holvikellarin, johon Sundmansin sommelierit ovat vuosien saatossa keränneet yli 500 arvoviinin kokoelman. Osa viineistä on sellaisia, joita Suomesta ei muualla ole saatavilla ja osa sellaisia, joita Sundmans Krogin henkilökunta lupaa sydäntalven aikana kantaa kaikkien hyvän ruoan ystävien ulottuville.

lasi-viinia-royal-ravintolat– Kellaristamme löytyy paitsi maailmanluokan viiniaarteita, myös sellaisia laadukkaita ja harvinaisiakin helmiä, joita haluamme nostaa pihvien kavereiksi nyt aiempaa edullisemmin. Otamme tietyissä viineissä käyttöön +€20 -tasakatehinnoittelun, jolloin saamme paitsi viininystäville takuuvarmoja ilonaiheita, myös kiertoa kellariimme”, lupaa Sundmansin sommelier Jussi Ansaharju ja valottaa konseptia: ”Poimimme ”Suntun” viinikellarista laatupihvin kylkeen päivittäin erilaisia viiniyllätyksiä niin, että kynnys viinikellarimme aarteista nauttimiseen on matala. Näin voimme tuoda asiakkaillemme lisää ilonaiheita sydäntalven nautintoihin ja rasteja 100 wines you have to taste before you die -listaan. Meille voi tulla ihan vain lasillisellekin!

Yksittäisinä esimerkkeinä kellarin nyt myytävistä aarteista Ansaharju mainitsee Masin maineikkaan 2001 Campologno di Torbe Amaronen (€85/plo, €18,10/16cl) ja legendaarisen Château Cheval Blancin ja argentiinalaisen Terrazas -huippuviinitalon yhteistyössä tekemän 2004 Cheval des Andesin (€70/plo, €14,9/16cl). Mitään kampanjaviineistä ei ole kellarissa muutamaa pulloa enempää, joten päivän valinnat tulevat jatkuvasti vaihtelemaan.

Parasta australialaista Black Angus -pihviä lautaselle

Viinikellarin viinilöytöjen kanssa maistuu laadukas pihvi – Krogissa saatavilla parasta australialaista Black Angusta. Angus-karja laiduntaa nurmikolla syöden ruohoa. Viimeiset 120 päivää karjalle syötetään erikoisrehua, joka sisältää vehnää, ohraa, durraa, maissia ja appelsiininkuorta ja puuvillan siemeniä joista maku lihaan tulee. Erikoisrehu valmistetaan lähiseudulla viljeltävistä tuotteista. Liha täyttää kaikki koti- ja ulkomaiset laatu- ja eettisyysvaatimukset.

Sundmans Krogin Pihvi & Punkku -viikkojen ruokalista on lyhyen ytimekäs: australialaista Black Angus -pihvikarjaa kolmella tavalla (Entrecote €22, ulkofilé €20 ja flank steak €13), viisi lisuketta ja kolme kastiketta (Bearnaise, häränhäntä&luuydin ja etikkapikkelssi á €3).

Sundmans Krogin viinikellari Helsingissä
Sundmans Krogin kellariholveihin rakennettu viinikellari Helsingissä. G.W.Sundmansin kellariholveihin rakennetun viinikellarin hyllyillä viinit säilyvät ja jalostuvat huippuolosuhteissa. Kuva: Royal Ravintolat Oy.

Henkilökunta suosittelee lihavalintojen kumppaniksi kellarista päivittäin nostettuja viinejä. Se mitä tarjolla on selviää vain tulemalla Sundmans Krogiin.

Pihvilista on voimassa arkisin klo 15 alkaen, ja viikonloppuisin koko päivän.

Ravintolan kotisivut

www.sundmans.fi