Hotelli Aleksanteri, Helsinki

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Solo Sokos Hotels Aleksanterin Remu Aaltosen suunnittelema huone on hieno esimerkki yksilöllisistä hotellihuoneista Helsingissä. Aleksanterissa on paljon muitakin tunnelmallisia huoneita, joista ensimmäisenä voi tutustua 360 asteen panoraamalla yhdistettävissä olevaan Solo Kombi -huoneeseen vanhalla puolella.

VARAA HUONE

Sokos Hotel Aleksanteri sijaitsee aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa Albertinkadun ja Lönnrotinkadun kulmassa. Hotellin rakennustyyli edustaa uusrenessanssin ja uusklassismin tyylisuuntia. Kahdesta eri aikaan valmistuneesta rakennuksesta koostuva hotelli yllättää monimuotoisuudellaan. Pieteetillä uudistetut hotellihuoneet edustavat eri tyyppisiä sisustustyylejä uusrenessanssista aina moderniin muotoiluun, jota löytyy mm. skandinaavistyylisistä huoneista, joista osa on rakennettu ateljee -tyyppisesti talon ullakkokerroksiin. Luonnollisesti myös hotellihuoneiden värit ja valaistus ovat eri aikakausien mukaisia.

Hotel Aleksanterissa on puolitoistasataa eritasoista huonetta, joista löytyy myös vaihtoehtoja erityistarpeisiin. Kokouskabinetti ja tilaussaunakin hotellista löytyy.

Kivijalkaliikkeiden alueella on hieno syke

Hotel Aleksanteri sijaitsee Kampissa Albertinkadun keskivaiheilla, Design District -kortteleiden tuntumassa. Alueelta löytyy perinteisiä kivijalkakauppoja, kahviloita  ja kaupungin huippuravintoloitakin. Teatteri- ja viihdenälkäinen löytää  alueelta myös teattereita, kuten Aleksanterin teatterin.

Kieltolain ja Alkon historian ytimessä

Kieltolaki laadittiin kansan suojelemiseksi viinan kiroilta, ja tarkoituksena oli saada väkijuomien käyttö lopetettua vallan. Alkoholin käyttöä laki tuskin vähensi, mutta sai sen sijaan aikaan mittavaa viinan salakuljetusta ja lain kiertoa.

Kun kieltolaki päättyi 5.4.1932 klo 10, suuntasivat helsinkiläiset Alkon päämyymälään Albertinkadun ja Lönnrotinkadun kulmaan rinnat rottingilla. Tällä paikalla tarjoillaan juomia nykyäänkin, sillä nykyään siinä sijaitsee Hotel Aleksanterin Olipa kerran -ravintola.

VARAA HUONE