pompier pekka janek
pompier coeur de filetKeittiömestarit Janek Bjurström ja Pekka Sutinen avasivat Espalle toisen Pompierin, joka on avoinna myös iltanautinnoille suunmyötäisestä ruoasta varsin mukavaiseen juomatarjontaan.

Runsas kahden kaistan lounas on Espalla suursuosittu ihan niin kuin vanhemmassa Pompierissakin. Noutopöydässä on siis kaksi vaihtoehtoa, joista voi valita nälkänsä tai mielitekonsa mukaan joko salaattisen, lämpimän tai molemmat. Lämmin pääruoka tarjoillaan Espalla pöytiin. Ja toisin kuin lounasajan ulkopuolella vain tilausravintolana toimiva isoveljensä, on tunnelmallinen Pompier Espa avoinna ehtoisine antimineen myös ilta-aikaan. Baaritiskille tai pöytään tunnelmoimaan sopii poiketa ihan vaan tuopposelle, viinilasilliselle tai drinkillekin, mutta ruokailla niin pienesti kuin pitkän kaavan kauttakin.

pompier julkisivuPompierin à la carte -lista seurailee sesonkeja, joten se uusiutuu muutama annos kerrallaan kauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen. Made uiskentelee listalle sopivaiseen aikaan, Iberico-possu taas vaihtuu jossain vaiheessa viiriäiseksi. Plat du Jour -listalta löytyvä, vadilla tarjottava ja myös jaettavaksi varsin sopivainen coeur de filet on ollut Pekan mukaan niin suosittu, että se taas tulee varmaankin jatkamaan valikoimassa vielä pitkään.

pompier keittio

Juomapuoli painottuu oluissa pienpanimotuotteisiin, joita löytyy mm Suomenlinnan Panimon valmistamina. Viinivarantoskaala venyy miellyttävistä ruokakumppaneista Postresin perintönä tulleisiin perin huikeisiin herkkuihin.

– Olemme halunneet pitää hinnoittelun kohtuullisena, jotta viinin ruokajuomana nautiskelulle ei olisi turhaa kynnystä. Meillä on myös viinejä ihan ympäri maailmaa, ei pelkästään Euroopasta, Janek kertoo.

Kun Postres lopetti Pompier Espan nykyisissä tiloissa toimimisen, levisi kanta-asiakkaiden keskuudessa suuri suru paitsi ravintolan menettämisestä, myös sen tavaramerkiksi muodostuneen tarte tatin’in maistelun mahdollisuudesta. Onneksi Janek ja Pekka lupasivat, että tarte tatin otetaan tilalle avattavan Pompierin listalle ja se tulee säilymään sillä aina. Palomiehen kunniasanalla.

Pompier Espan kotisivut

Lue lisää: Pompier kokkaa palomiehen kuumasti kahdessa köökissä – Siivet ja Sarvet

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

pompier tarte tatin
pompier sali