Hans Välimäki (vas.) aikoo jatkossa keskittyä sataprosenttisesti omaan, yhdessä Arto Rastaan kanssa avattavaan Penélope-ravintolaan.

Hiljattain ravintola Palacesta lähtenyt Hans Välimäki on ilmoittanut lopettavansa Restamax Oyj:n kanssa vuonna 2014 alkaneen yhteistyön vuoden 2018 loppuun. Välimäen aikeissa on jatkossa keskittyä sataprosenttisesti omaan, yhdessä Arto Rastaan kanssa marraskuussa 2018 avattavaan Penélope-ravintolaan.

– Lähtööni ei liity sen enempää dramatiikkaa. Olin harkinnut lähtöä jo jonkin aikaa. Kun oma ravintolani aukeaa marraskuussa, tuntuisi hieman kummalliselta jatkaa, vaikka ajatukset ja huomio ovat koko ajan muualla. Siksi siis näin, Välimäki paljastaa.

Hans Välimäki avaa 15. marraskuuta uuden Penélope-ravintolan yhdessä Arto Rastaan kanssa Helsingin keskustan Mikonkadulle. Penélope on Välimäen ensimmäinen oma ravintola sitten Chez Dominiquen myynnin 2013. Oleellisessa osassa ravintolakokemusta tulee olemaan kodin omainen tunnelma. Lisäksi tiloista löytyy juhlatila nimeltään Xavier, joka soveltuu erinomaisesti kokous-, seminaari-, tai vaikka bilekäyttöön.

Paikka on kyllä todella hieno. Kattoikkunat on kaivettu uudelleen esiin vanhojen texmex-teippausten alta ja tekniikka on huipputasoa. Salin keskeltä nousevat portaat kruunaavat monikayttöisen tilan, joka soveltuu moneen, Välimäki kehaisee.

Välimäen ja Restamaxin välisessä yhteistyössä Restamax on vastannut nimettyjen ravintoloiden liiketoiminnasta ja niiden kehityksestä. Välimäen vastuulla on ollut näiden ravintolakonseptien tuotteistus ja reseptiikka.

Restamax Oyj on suomalainen ravintola-alan pörssiyhtiö. Yhtiön omistukseen kuuluu yli 200 ruokaravintolaa, yökerhoa sekä seurustelu- ja viihderavintolaa eri puolilla Suomea. Valtaosa näistä on yksilöllisiä ja erilaisia ravintolakonsepteja onkin reilusti yli 100. Maaliskuussa 2018 Restamax laajensi ravintolaliiketoimintaansa Tanskaan ja operoi siellä tällä hetkellä yli kymmentä ravintolaa ja pubia. Kesäkuussa 2018 Restamax osti premium-konsepteistaan tunnetun Royal Ravintolat Oy:n koko osakekannan. Restamax on yksi Suomen suurimmista ravintola-alan yrityksistä.

– Olen aina ihaillut Restamaxia yrityksenä, heillä on poikkeuksellisen upea kasvutarina, missä pienestä kuppilasta Tampereelta kasvoi suuri ja menestynyt yritys pitkälti yhtiön perustajien ansiosta. Näkemyksellisyys ja asioiden läpivienti ovatkin olleet aina Restamax Oyjn vahvuuksia. Kiitokset kuuluvat kaikille, mutta silti aina löytyy muutama ihminen, jotka erityisesti tekivät seikkailusta muistamisen arvoisen ja nämä ihmiset ansaitsevatkin vilpittömät kiitokset ja tsempit tulevaisuuteen: Timo Laine, Mikko Aartio, Markku Virtanen, Jarno Suominen, Tanja Virtanen, Eero Mäkelä, Katja Merinen, Riina Nissinen ja kaikki, keitä en nyt saanut mahdutettua tähän tiedotteeseen. Iso Kiitos! Tsemppiä kaikille ja nähdään taas jossain, viimeistään Penelopéssa Mikonkatu 9:ssä 15.11.2018 klo 15.00 alkaen, Välimäki päättää.