Tampere on rentojen kortteliravintoloiden ja gastrobaarien kaupunki. Poimimme suositun brittiklassikon esiintymisen ympäri keskustaa ja hieman sen liepeilläkin.

Jokaiselle annokselle löytyy myös olutsuositus.

Huurteen Fish & Chips -annos
Huurteen Fish & Chips -annos. Kuvaaja: Ronja Honko, Kohokohdat.fi

Olutsuositus: Kaleva Brewing Co:n oluet

Huurre on rento korttelibaari ja Kaleva Brewing Co:n tap room Kalevan kaupunginosassa. Huurteen Fish & Chips -annoksen valitseva tulee puraisseeksi turskan ohella myös olutta, sillä Kaleva Brewing Companyn Mösjöö-lageria on ollut tapana käyttää kalan tempuroinnissa.

Huurre raikasti kesän ruokaisilla salaateilla – Plätteristä muhkeita makuja porukalla jakaen

2Sailor’s Bar Fish & Chips

Fish & Chips -annos Sailor's Bar

Olutsuositus: König Pilsener alias Köpi

Sailor’s Bar & Grill yhdistää merimiesbaarin perinteiseen ja kursailemattomaan grilliruokaan. Fish & chips on makkaraperunoiden ohella Sailor’sin suosituimpia syötäväisiä. Kyytipojaksi uppoaa vaikkapa perinteikäs König Pilsener alias Köpi.

Lue lisää

Uusi Sailor’s Bar & Grill on oikea merimiesbaari – Rommia, grilliruokaa ja seinät täynnä tarinoita

3Kortteliravintola Pyy Fish & Chips

Olutsuositus: Heineken hanasta

Brittiläinen huipputason keittiömestari Darren on tullut Tampereelle Lontoon Michelin-tason keittiöistä ja tullut tutuksi myös monista Tampereen ravintoloista, kuten Piemontesta ja 4 Vuodenaikaa -ravintolasta Kauppahallissa. Yhteistyö Kauppahallin kanssa näkyy edelleen kalan hankinnassa. Pyyn Fish & Chips -annoksesta on muodostunut rennon kortteliravintolan tavaramerkki.

Kortteliravintola Pyyn kantarellisesonki ja uudistunut fish & chips -klassikko

4Pyynikin Brewhouse Fish & Chips

Olutsuositus: Pyynikin Brewhousen Cidra California Lager

Tammerkosken rannassa paistattelevan Pyynikin Brewhousen valikoimaan alusta asti kuulunut fish & chips -annos on yksi talon suosituimmista syötävistä. Olutpaneroitu ja friteerattu tuore turska tulee tarjolle grillatun suolasitruunan, mummonkurkkujen, rapeiden ranejen ja remouladen kera.

Ravintolapäällikkö Markus Salomäki kertoo, että paneroinnissa käytetään ehtaa olutta, tietenkin. Oluen kanssa maisteltavaksi kyseinen herkku myös mainiosti sopii. Hän suosittelee annoksen kanssa kulauteltavaksi Pyynikin Breweryn Cidra California Lageria.

–  Tuoreesta turskasta valmistettu annos on raikas ja hedelmäinen jo itsessään. Sitruksinen Cidra on sille osuva juomakumppani jonka hapokkuus leikkaa  annoksen rasvaisuutta.

O'Connell'sin Fish & Chips

Olutsuositus: Belhavenin Twisted Thistle IPA 5,6% jossa kiva sitrus vivahde

Daniel O’Connell’sin irlantilaispubin annostarjontaan on luontevasti vakiintunut irkku- ja brittipubiklassikko, Fish ’n’ Chips -annos.

Lue lisää

O’Connell’s sai vegaanisia annoksia ja maistelulaudat oluille – Tasting vaikka alle 1,5 desin annoksin