Burgerit ovat Zarilloin vetovoimaisimpia haukkailtavia. Halloumiburger ja vegaaninen falafelburger ovat varsin kysyttyjä lihaisien vaihtoehtojen ohella. Kuva: Zarillo

Western-henkinen Zarillo karautti kesällä 2019 keskustan länsipuolelle ja asuttautui Puutarhakadun varrelle. Siellä tarjotaan samaa annoskimaraa kuin kahdessa muussakin Zarillossa, mutta uusimman ravintolan erikoisuutena on alakerran oman rauhan kabinettitila.

Zarillot ovat tunnettuja erityisesti muhkeista burgereistaan ja moninaisista tex mex -mauistaan. Niin myös Puutarhakadun uusi ravintola, jonne on helppo suunnata monenlaisilla seurueilla. Meno on lupsakkaa.

– Zarillo on rento paikka. Täällä ei hifistellä, vaan otetaan rennosti ja isosti, toteaa keittiömestari Jani-Matti Niininen hymyillen.

Listalta löytyy annosmakuja pikkupurtavaisista jalopenoista salaatteihin, fajitaksista pihveihin ja tietenkin burgereihin. Suurin osa asiakkaista valitseekin juuri hampurilaisen haukkailtavakseen.

– Klassikkoburgereista suosituin on ehdottomasti Rancho Burger. Pekonin ja valkosipulimajoneesin liitto vaan on pomminvarma, Niininen myhäilee.

Ranchoa saa myös premium-versiona 200-grammaisella itsetehdyllä kotimaisella naudanlihapihvillä.

– Premium Rancho niitti mainetta Tampereen Paras Burgeri -kilpailussakin, taisi tulla toiseksi.

Lihaisien burgereiden lisäksi sekä vege- että vallan vegaaninen hampurilaisannos listalta löytyy. Omatekoiset falafelpihvit ovat vegaanisuuden lisäksi vielä gluteenittomiakin.

– Meillä on itse asiassa lähestulkoon joka annoskategoriassa joko kasvis- tai vegaaninen vaihtoehto.

Niinisen henkilökohtaiset Zarillo-annossuosikit löytyvät siipi- ja ribs-rintamalta, joilla hyödynnetään kotimaista kotkotinta sekä possua.

– Ribsit ja siivet ovat omia suosikkejani. Olen suhteellisen kova siipien syöjä ja väitän, että Zarillosta löytyy ehdottomasti tämän siipikylän parhaimmistoon kuuluvat siivet. Aura-dippimme on se koukuttavin juttu!

Burgerbileitä ja yksityistilaisuuksia kabinetin puolella

Alakerran uusi, rauhaisa kabinettitila sopii mainiosti niin kokoustamiseen kuin erilaisiin yksityiskekkereihin ja ilonpitoon vaikkapa synttäreiden, polttareiden tai muun kaverimiitingin muodossa.

Ravintolapäällikkö Minttu Vuosjoki.

– Kabinettiin mahtuu mukavasti noin 20 henkilön seurueella. Siellä saa sitten juhlia tai kokoustaa ihan omassa rauhassaan, ravintolapäällikkö Minttu Vuosjoki kuvailee.

Tilasta löytyy myös videotykki, valkokangas, wifi ja tabletti taustamusiikkia varten. Tarjoiluehdotuksia räätälöidään asiakkaalle budjetin ja toiveiden mukaan.

Ravitolasalin puolellakin voi astetta suojaisammin ruokailla sekä seurustella, sillä yläkerrasta löytyy looshi, johon mahtuu mukavasti noin 8 vieraan seurueella.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Annoskuva: Zarillo

Tämä artikkeli on uudelleennosto vuodelta 2019 ja siinä voi olla vanhentuneitakin tietoja.

20-vuotias Zarillo juhlii – Burgereita ja tex mex -makuja satulassa haukkaillen