Ruokaisissa maalaissalaateissa on kolme eri täytevaihtoehtoa: hunaja-sweetchilikana, vuohenjuusto ja Nygrenin lämminsavulohi. Ruokajuomaksi on tarjolla esimerkiksi oman Kaleva Brewing Companyn oluita.

Panimoravintola Huurre on uudistanut annoskimaraansa kesäiseksi. Nyt käydään kiinni raikkaisiin mutta ruokaisiin maalaissalaatteihiin ja nautitaan porukalla tuhdista monien makujen Plätteristä. Myös perjantain Late Lunch on palannut kehiin villisti vaihtuvine annoksineen ja juomatarjouksineen.

LAUANTAIN VINKKI! Huurteessa myös EM-jalkapalloa

Huurteen kesän rouheissa maalaissalaateissa on kesäinen pohja perunasta, punasipulista, pekonista, broccolinista, kananmunasta, tomaatista ja kurkusta kastikkeenaan talon oma vinaigrette. Salaatti kruunataan mieliteon mukaisella täytteellä: hunaja-sweetchilikanalla, vuohenjuustolla tai Kalakauppa Nygrenin lämminsavulohella.

– Kaikki eivät halua kesähelteellä syödä esimerkiksi burgeria, joten halusimme tuoda listalle raikkaita tuulia – ja jälleen kerran lisää kalaa. Salaatti itsessään on klassikko, mutta halusin neulapapujen tilalle broccolinia, sillä se vaan on niin hieno tuote, keittiömestari Mikko Laakso intoilee.

Myös Huurteen Plätteri on saanut uudet makukuviot. Rehevä monien makujen laudallinen on passeli parille henkilölle vantteraan nälkään tai useammalle seurustelijalle napostellen syötäväksi. Barbacoa-ribsien lisäksi laudalta löytyy muiden muassa Nakki-Hannun chorizoa.

– Se on sellainen paketti, että kahdestaan syöden saa kyllä housunnappia avata. Neljälle se on sellainen seurusteluruoka. Plätteriin on nyt haettu Meksikon makuja ja aasialaiset aromit saivat väistyä.

Vaivihkaa listalle on myös livahtanut kanaburrito, joten Meksikon merkkejä on ilmassa enemmänkin.

– Jos sitten talvella saadaan listalle Swedish Meatballs, niin ympyrä sulkeutuu, Laakso veistelee.

Plätterillinen Barbacoa-ribsejä, Nakki-Hannun chorizomakkaraa, halloumitikkuja, vihersalaattia ja patatas bravaseja. Mukana myös guacamole, chipotlemajoneesi, limeaioli ja meksikolaishenkinen barbacoa eli grillikastike.

Nakki-Hannun makkaraisia antimia löytyy myös naposteltavien puolelta chorizo-tapaksen muodossa. Siinä makkara on kaverustutettu Laakson kehittelemän sienisinapin kanssa.

Alunperin Laakso kehitteli sienisinapin erittäin lämpimän vastaanoton saanutta vegaaniburgeria varten. Loistotuote päätettiin sitten nakittaa myös Nakki-Hannun chorizon kylkeen. Resepti on salainen, mutta mistäpä idea laittaa sientä sinappiin?

– Sienen umamisuutta miettiessäni totesin, että miksei sitä sientä voisi sinappiinkin laittaa. Kehittelen siis keitoksia mielessäni kaiken aikaa. Jos vaan olen hetkenkin hiljaa, niin se tarkoittaa sitä, että taas päässä kattilat kolisevat!

Ravintolapäällikkö Helga Kaislo pyörittää Huurretta yhdessä Juha Kannisto -yrittäjäpuolisonsa kanssa.

Laakson reseptiikkainspiraation nopsakasti vaihtuvista hedelmistä on tilaisuus nauttia Huurteen perjantain Late Lunch -merkeissä. Klo 12-16 tarjolla olevan myöhäisen lounaan annos on joka kerta vaihtuvainen.

– Mikko innovoi joka viikko upean uuden lounaan. Kanta-asiakkaamme ovat napanneet hyvin sen Late Lunchin idean, että rennon viikonlopun vieton voi aloittaa jo lounaasta, ottaa ruoan kanssa edullisesti lasillisen kuohuviiniä tai pienen tuopillisen omaa oluttamme, ravintolapäällikkö Helga Kaislo kertoilee.

– Meillä on sellainen eläkeläiskanta-asiakasporukka, Kanniston Enkelit, joka esittää usein lounastoiveitakin. Lihaa toivotaan aika usein, että sen kanssa saa sitten ottaa punaviiniä, virnistää Laakso.

Teksti ja kuvat: Lifestyle Media Oy

[PERJANTAISIN] Myöhäinen lounas Public House Huurteessa miksasi after workin herkutteluun