Dabbalin annoksia voi säiden salliessa nauttia myös havujen viherryttämällä suojaisalla sisäpihaterassilla.

Dabbal Kitchen & Bar on kesätunnelmissa. Jopa siinä määrin, että ravintola oli avoinna läpi juhannuksen. Suomen suvi näkyy ja maistuu myös annoksissa, kuten esimerkiksi puutarhaviljelmien puolelle pinkaisseen Päivän poro -annoksen komponenteissa.

– Kesäämme kuuluu esimerkiksi juuri kesäisiä annoksia sekä kesäisiä drinkkejä! Ja tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa myös juhannuksena auki. Haluamme palvella paremmin sekä hotellivieraita että kaupunkilaisia, ravintolapäällikkö Antti Vielma kertoilee.

Päivän poro -annos päivittyy raaka-ainesesonkien mukaan.

Ravintolan kehuttu Päivän poro -annos on raaka-ainesesonkien myötä päivittyvä, sillä keittiö haluaa hyödyntää kauden parhaita makuja.

– Tällä hetkellä annoksesta löytyy poron ulkofileetä ja ylikypsää etuselkää, hiiligrillattua palsternakkaa ja palsternakkapyreetä, raparperikastiketta, pikkelöityä koivua sekä mansikkaa. Koivu toimii annoksissa parhaiten näin alkukesästä, keittiömestari Janne Kostamo kuvailee.

Päivän poro -annoksen voi tilata listalta, mutta piskuisena annospaljastuksena vinkkaamme sen löytyvän myös ravintolan kovassa tikissä olevan yllätysmenun makukimarasta. Otimme kuvia muistakin menun annoksista, mutta jätämme annoskuvaukset paljastamatta. Onhan kyseessä yllätysmenu.

Lapland Hotelleilla on mainiot kontaktit niin poronlihan kuin pohjoisen kalojenkin suhteen, marjoista ja sienistä puhumattakaan. Tuottaja- ja kerääjäverkostoja osaltaan vaalii kaikkien Lapland Hotelsien keittiöpäällikkö Tero Mäntykangas, joka toimii makujen, tekniikoiden ja raaka-aineiden koelaboranttina.

– Tero tekee todella paljon taustatyötä ja kokeilevia juttua raaka-aineiden suhteen. Häneltä tulee myös tietoa uusista saataville tulevista raaka-aine-eristä, kuten esimerkiksi matsutakesta. Saamme sitten niitä tänne suoraan ja voimme suunnitella Dabbaliin omia annoksia, kertoo Kostamo.

Dabbalin terassi on vielä monelle tuntematon helmi. Sisäpihalla sijaitseva terassialue on tuulilta suojassa, joten se on usein lämpöinen, vaikka muuten ulkosalla olisikin vähän viileää. Siellä voi halutessaan ja sään salliessa myös ruokailla vaikkapa bistrolistan ylistetyn poroburgerin ja kulautella kylkeen lappilaista olutta.

– Ja jos ulkona on turhan kova helle, niin meillä on miellyttävät ilmastoidut sisätilat, Vielma vinkkaa.

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy

KOTISIVUT RAVINTOLAESITTELY