kellarikrouviPihviravintolat Helsinki

Pihvipaikkana tunnettu Ravintola Kellarikrouvi ottaa härkää sarvista: rotukarjaviikkojen tähtiä ovat erityyppiset nautarodut. ”Laadun näkee ja maistaa”, vakuuttaa keittiöpäällikkö Juha Haavisto. Pihvikarjan liha on rodusta riippuen vähärasvaista tai marmoroitunutta, rakenteeltaan mureaa ja maultaan aromikasta. ”Lihassa on mehukkuutta ja makua omasta takaa”, Haavisto tähdentää.

Kellarikrouvin erikoislista on selkeä ja perinteitä kunnioittava. Alkuruokavaihtoehtoja ovat häränhäntäconsommé, paistettua häränrintaa ja tryffelikreemiä sekä herkullinen härän ulkofileestä valmistettu pastrami.
Pääruoka onkin sitten pihvilihan juhlaa. Klassista pippuripihviä Kellarin tapaan Limousin-härästä, grillattua entrecôtea Black Anguksesta Aura Gold -kastikkeella, Osso buccoa Herefordista ja sahramirisottoa sekä glaseerattuja häränribsejä Charolais-rodusta aasialaisella coleslaw-salaatilla.

Jälkiruokavaihtoehtoja löytyy runsaasti moneen eri makuun monipuoliselta à la carte -listalta. Esimerkiksi mustikkauunijäätelö tai suklaabrownie ja mustaherukkasorbettia vievät kielen mennessään.

kellarikrouvi-helsinkiRuokajuomaksi ravintolapäällikkö Susanna Reichmuth suosittelee loistavia ja ryhdikkäitä Torresin punaviinejä Espanjasta sekä herkullista eleganttia rose-kuohuviiniä Chilestä.

”Kunnon pihviin kuuluu aromikas punaviini tai raikas kupliva juoma”. Mikäpä olisi parempi yhdistelmä kuin pihvi ja punaviini hyvässä tunnelmassa.

Rotukarjan esiinmarssi on Kellarikrouville luonteva ja läheinen asia. ”Nykyisin pihvikarjan lihaa on onneksi saatavana yhä enemmän. Mielellämme tarjoamme kulinaarisen elämyksen, joka lähtee jo raaka-aineesta itsestään”, sanoo Juha Haavisto.

Ravintola Kellarikrouvin Rotukarjaviikot à la carten ohella maaliskuun alusta huhtikuun loppuun.

Kellarikrouvi, Pohjoinen Makasiinikatu 6, 00130 Helsinki. Tiedustelut ja varaukset 09-6128 5100

Ravintolan kotisivut: http://www.kellarikrouvi.fi/