Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.
Oluthuone Poseidon Helsingin Katajanokalla. Kuva Lifestyle Media Oy.

Olutmestarin Vehnä saa maailmanensi-iltansa OlutHuoneiden hanoissa maaliskuussa. Olut on vaalea, saksalaistyylinen ja hedelmäisen raikas vehnäolut rapsakalla humaloinnilla.

juha-sorsa

Suomen Olutmestariksi valittu tamperelainen Juha Sorsa suunnitteli laadukkaan Olutmestarin Vehnä -oluen yhdessä Sinebrychoffin kanssa. Se on saatavilla maaliskuun kuluessa ainoastaan HOK-Elannon OlutHuoneissa kautta pääkaupunkiseudun.

Olutmestarin Vehnä on vaalea, saksalaistyylinen vehnäolut, jossa hedelmäinen aromi yhdistyy kesäiseen raikkauteen. Olut on kuiva, maukas ja helposti juotava. Maltaina on käytetty pilsner- ja vehnämaltaita. Aromihumalointi on tehty Saazer-lajikkeella, jonka lisäksi olut on perinteisistä vehnäoluista poiketen myös kuivahumaloitu. Kuivahumalointiin on käytetty uudehkoa saksalaista Smaragd-lajiketta, joka antaa olueen katkeruuden lisäksi hedelmäisiä ja kukkaisia aromeja.

Alkoholi 5,8 til-%
Kantavierre 13,1 % Plato
Väri 9 EBC
Katkerot 26 EBU

Olutmestarin Vehnä on tarjolla HOK-Elannon OlutHuoneissa maaliskuun ajan 0,5 litran tuopeissa asiakasomistajahintaan 7,40 €. Hinta ilman S-Etukorttia on 7,90 €.

 

HOK-Elannon OlutHuoneet: Amsterdam, Angleterre, Hádanka, Hostina, Joutsen, Kaisla, Kitty´s Public House, Kuikka, Milenka, Pošeidon, Rotterdam, Sailor´s, William K (Annankatu, Kurvi, Sello, Mannerheimintie, Tennispalatsi).