tallinna-toompean-linna

Kesäloma Baltiassa

Viro, Latvia ja Liettua ovat tunnettuja laadukkaasta kylpylätarjonnastaan. Hotels.comin asiantuntijat keräsivät listan suosikeistaan.

Kylpyläkohteiden palvelun korkea laatu ja edullinen hinta ovat erinomainen syy suunnata lomalle Baltian maihin. Tallinnassa, Riikassa ja Vilnassa historiallinen ja trendikäs kohtaavat kiinnostavalla tavalla. Lomabudjetti riittää arjen luksukseenkin, sillä shoppailu ja herkuttelu on huokeaa ja hotelliyöt sijoittuvat Euroopan hotellien hintahaitarin huokeampaan päähän.

Euroopan edullisimpia hotelliöitä

Hotels.comin Hotel Price Index (HPI®) –raportti osoittaa, että Baltian maissa yöpyminen on todella edullista. Latviassa ja Liettuassa vietetyt hotelliyöt sijoittuvat Euroopan halvimpien joukkoon: suomalaiset turistit maksoivat vuoden 2013 ensimmäisellä puoliskolla Latviassa vietetystä hotelliyöstä keskimäärin 71 euroa ja Liettuassa vietetystä hotelliyöstä 66 euroa. Viro on hieman kalliimpi – 83 euroa – mutta silti edullinen.

telegraaf-hotelli-tallinnassaTallinna

Tallinnassa viiden tähden luksusta tarjoaa muun muassa erinomaisella paikalla vanhan kaupungin sydämessä sijaitseva hotelli Telegraaf 1800-luvulta peräisin oleva rakennus suorastaan huokuu luksusta ja hotellin Elemis-kylpylässä voi nauttia lukuisia palkintoja keränneistä hoidoista. Reviiriä kannattaa aikataulun salliessa laajentaa myös kaupungin ulkopuolelle: esimerkiksi Rakveressä, noin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta, sijaitseva Aqva Spa on käymisen arvoinen. Laajan hoitotarjonnan lisäksi hotellivierailla on pääsy kuuteen eri altaaseen.

Lue lisää aiheesta Viro ja Tallinna

Viron paras ravintola 2013 selvisi: Viron 50 parasta järjestykseen

Viron vesiputoukset: Keilan Vesiputous

Tallinnan viehättävät pikkukujat ja linna

Latvia

Riikassa keskeisellä paikalla sijaitseva ESPA Radisson Blu Hotel Latvia on äänestetty yhdeksi maailman parhaista kylpylöistä. Uniikki ilmapiiri ja ammattitaitoinen henkilökunta takaavat unohtumattoman elämyksen, ja hotellin 26. kerroksessa sijaitsevassa sky barista avautuvat upeat näköalat kaupungin yli. Myös Jurmalan rantakohteesta, noin 25 km päässä Riikasta, löytyy useita erinomaisia hotelleja. Varma valinta on esimerkiksi moderni neljän tähden Jurmala Spa & Conference -hotelli, jossa vieraiden käytössä on useita altaita ja saunoja ja valittavana yli 100 erilaista hoitoa.

Klaipedan hienohiekkaiset rannat ja huikea Pohjolan suurin dyynialue houkuttelevat Liettuaan. Palanga ja Klaipeda ovat molemmat hyviä tukikohtia alueella. Kuva: Panoramio.com, VladasPortapas

Liettua

Niille, jotka haluavat panostaa luksukseen, on Vilnan keskustassa sijaitseva viiden tähden Kempinski Hotel Cathedral Square paras mahdollinen valinta. Kylpylän eksklusiivisessa ilmapiirissä kiire ja stressi unohtuvat helposti. Hotellista on upeat näkymät historialliseen vanhaankaupunkiin ja monet päänähtävyyksistä ovat kävelymatkan etäisyydellä. Palangan rantakohde on puolestaan erinomainen vaihtoehto hiljaisuutta ja rauhaa kaipaaville. Hotelli Gabijan ilmava ja valoisa kylpyläosasto tarjoaa kattavat palvelut täysivaltaiseen kylpyläkokemukseen. Upea luonto ympäröi hotellia ja merenranta sekä kasvitieteellinen puutarha sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Hinnat ovat esimerkkejä kahden hengen huoneesta per yö.