Kaikkien aikojen ensimmäistä Viron ravintolaviikkoa vietetään 12.–25. lokakuuta. Mukaan on valittu 21 huippuravintolaa. Ravintolat sijaitsevat ympäri Viroa, ja ne tarjoavat kampanjan ajan mestarikokkien valmistamia aterioita edullisin hinnoin. Ravintoloiden lisäksi kampanjaan osallistuu kaksitoista neljän ja viiden tähden hotellia, jotta gastronomian ystävät pääsevät majoittumaan mukavasti reissunsa aikana.

Viron ravintolaviikko (estonianrestaurantweek.com ) tarjoaa loistavan mahdollisuuden tutustua laadukkaisiin ravintoloihin eri puolilla maata. Moderni virolainen keittiö on ainutlaatuinen sekoitus vanhoja perinteitä ja uusimpia tuulia, ja maanläheiset sesonkiainekset ovat viikon keskeinen teema. Ravintolaviikon aikana Viron moninaiseen kulttuuriin ja ihmisiin voi tutustua makumatkalla aina Tallinnasta Tarttoon.

Idea Viron ravintolaviikolle syntyi halusta tuoda esille etelänaapurimme nousevaa kulinaristikulttuuria. Ravintolaviikko on ”TASTE ESTONIA. Travel less. Taste more.” -kampanjan päätapahtuma. Tarkoituksena toivottaa tervetulleeksi ne, joille Viron ravintolakulttuuri on vielä verrattain vierasta, sekä ne, jotka haluavat uppoutua entistä syvemmälle moderniin virolaiseen gastronomiaan.

Mukana huippuluokan menut ja parhaat hotellit

Jokainen ravintolaviikkoon osallistuva ravintola on räätälöinyt tapahtumalle erikoismenut ruokalistojensa parhaimmistosta, ja ravintoloiden ainutlaatuiset tyylit ja maut tulevat niissä varmasti esille. Mukana on nimekkäitä ravintoloita kuten muun muassa Tchaikovsky, MEKK ja Alexander.

Kampanjan aikana useamman ruokalajin tarkkaan valikoitu lounas maksaa 20 euroa ja illallinen 35 euroa. Tapahtumaa varten on varattu etukäteen yli 10 000 paikkaa ravintoloista, ja näitä paikkoja voi varata Viron ravintolaviikon nettisivujen kautta. Koska ravintolaviikkoa varten on tarjolla vain rajoitettu määrä paikkoja, kannattaa varausten kanssa toimia ajoissa. Varaus onkin tehtävä viimeistään edellisenä päivänä.

Kauempaa saapuvien ei tarvitse vaivata päätään majoituksen suhteen, sillä ravintolaviikkoon on valittu mukaan myös kaksitoista Viron tasokkainta hotellia Tallinnassa, Pärnussa, Tartossa ja Muhun saarella. Hotellit tarjoavat huoneita kolmeen eri hintaan: joko 80 euroa, 110 euroa tai 130 euroa yöltä kahden hengen huoneessa aamupaloineen.

Katso lisää osoitteesta http://estonianrestaurantweek.com