sipuli-pressikuva
Ravintola Sipuli valmistautuneena juhlaan. Kuva: Royal Ravintolat

sipuli-annos 3

Vanhaan punatiiliseen satamamakasiiniin rakennettu ravintolalegenda Sipuli on poikkeuksellisen monipuolinen ravintolakokonaisuus hulppeine juhlatiloineen. Fiinin historian fine dining -ravintola on päättänyt alkaa tarjota asiakkailleen rennompaa purtaistavaa. Ja Rouheita Klassikoita menullisen verran 3.2.-11.4.2015.

Sipulissa saman katon alta löytyy niin à la carte -ravintola, baari, merellisiä kabinetteja, Bankettisali kuin avara Talvipuutarhakin. Lisäksi katutasossa lounasruokailjoita ja kesäisin terassinautiskelijoita palvelee Kanava Bar. Juhlat ovat kuitenkin se suurin Sipulin juttu. Monipuoliset tilat taipuvat niin pienten ja intiimien tilaisuuksien kuin suurten ja komeiden juhlien puitteiksi. Sipulissa järjestetäänkin valtavat määrät yksityistilaisuuksia: perhejuhlia, karonkkoja, yrityskekkereitä, kalenoita monenlaisia.

– Paljon tehdään ihan mittatilauksena asiakkaalle. Elämyksiä, kokonaisuuksia. Asiakas saa meiltä oikeastaan ihan mitä haluaa, täräyttää ravintolatoimenjohtaja Pertti Huhtilainen ja kertoo mm. ohjelmallisista ateriakokonaisuuksista ja kokouksista mielenkiintoisella twistillä.

sipuli-talvipuutarhaSipuli on ollut erittäin fiinin ravintolan maineessa jo vuosikymmenten ajan. Ja syystäkin. 25 vuotta ravintolassa toiminut Pertti kertoo, että niin paljon oli joskus hopeahärpäkettä pöydässä, etteivät asiakkaat aina tienneet mitä käytellä. Henkilökunta on jopa aikanaan aina peruutellut keittiöön, sillä ravintolassa oli niin ylimaallisen huomioiva palvelu, ettei asiakkaalle sopinut kääntää selkäänsä.

sipuli-vatiSittemmin meininki on muuttunut huomattavasti rennommaksi. Nyt peräti leppoisaksi. Fine diningin aikakausi on ohi – tilalle tuli good dining. Rouheat Klassikot -menulle onkin laadittu vanhoja tuttuja uusin kujein, kuten karamellisoitu sipulipiiras vuohenjuustolla ja hummerilla, coeur de filet kaikilla herkuilla, paistettua vasikanmaksaa pekonin ja kapriskastikkeen kaverina sekä makeana päätöksenä aprikoosisavariini mustikkajäädykkeellä. Laadusta ei tingitä, mutta muoto on rennompi.

– Keskitymme nyt enemmän pääraaka-aineeseen ja annamme sen kantaa. Tavoitteena on se, että asiakas tietää mitä syö, kun tilaa ruokansa. Ei niinkään huimaa yllätyksellisyyttä, vaan hyvää ruokaa, keittiöpäällikkö Jarkko Nieminen kuvailee.

sipuli-viinipoytaSipulissa on uutuutena myös viinipöytä. Sen äärellä sommelier suosittaa, tuoksuttaa ja maistattaa asiakkaalle mieluisia viinejä, joista sitten pääsee valitsemaan suunmyötäisimmät kumppanit illalliselleen laseittain. Vieläpä asiakasystävälliseen hintaan, kuten ruoka-annospuolellakin uudistusten jälkeen.

Fiiniydestään kuoriutunut Sipuli on edelleen klassinen mutta päivitetysti, modernilla tavalla tyylilleen uskollisena. Ja onhan sipuli myös ajankohtaisesti Vuoden Vihannes.

Ravintola Sipuli

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
sipuli-kruunu