kellarikrouvi

Sydäntalvi on parasta fondue-aikaa. Neljä erilaista fondueta perinteisestä ranskalaisesta Mont d’Or juustosta moderniin lohi&scampi -vaihtoehtoon on tarjolla Kellarikrouvissa 7.1. – 28.2.2014

Pehmeän valuva ja samettinen Mont d’Or juusto sopii talviseen illanviettoon. Ranskasta, Juran alueelta tuleva juusto on kausituote jota Suomestakin saa vain talviaikaan. Tämä erityinen herkkujuusto ansaitsee paikkansa Kellarikrouvin fondue-viikoilla.

– Oheen uuniperunaa, maalaisleipää ja etikkavihanneksia, muuta ei tarvitakaan, paitsi tietysti juomaksi raikasta valkoviiniä, kuvaa keittiöpäällikkö Juha Haavisto

Kellarikrouvin tämänvuotisilla fondue-viikoilla ovat jälleen mukana myös suositut kala- ja äyriäis- sekä lihavaihtoehdot. Black Angus -härän ulkofileestä valmistettava fondue kypsennetään madeiralla maustetussa lihaliemessä ja tarjoillaan runsaiden lisukkeiden sekä dippien kera. – Kellarin lihafondue ammentaa parhaita paloja mannermaisesta keittiöstä. Siinä loistavat raaka-aineet ovat pääroolissa ja maukkaat lisukkeet tukevat kokonaisuutta, Haavisto kertoo.

Ranskalaista tyyliä ja modernia asennetta löytyy puolestaan lohen ja scampinpyrstöjen muodossa. Bouillabaisse-liemessä kypsennettävät merenelävät tarjoillaan wasabimajoneesin ja rouillen sekä rapeiden kasvisten kera. – Tätä vaihtoehtoa suosittelen erityisesti mausteisen ruoan ystäville, vinkkaa ravintolapäällikkö Susanna Reichmuth.

Kolmas fonduevaihtoehto on tietenkin suklainen. Kellarikrouvissa laadukkaaseen suklaaseen dipataan ihania herkkuja kuten ananasta, mansikoita, vaahtokarkkeja ja suklaabrownieta.

– Jälkiruoka on kevyempi kuin miltä kuulostaa, hedelmien hapokkuus tasapainottaa suklaan makeutta, Reichmuth vakuuttaa ja kehottaa kokeilemaan.

Juomaksi fonduen kanssa sopii monikäyttöinen ja mutkaton viini, kuten australialainen [yellow tail] Shiraz – Tässä viinissä on mukavasti pehmeyttä ja lisäksi se tukee sopivasti fondue annosten erilaisia makuyhdistelmiä, Susanna Reichmuth kuvailee.

Tunnelmallisen tiiliholviravintolan miljöö on kuin luotu fondueillalliselle. – Kynttilöiden loisteessa, höyryävän fonduekattilan äärellä viihtyvät niin perheet, ystävät kuin suuremmatkin seurueet, sanoo Reichmuth.

Fonduet Kellarikrouvissa (vähintään kahden hengen seurueille) 7.1-28.2.2014

Kellarikrouvi, Pohj. Makasiinikatu 6, 00130 Helsinki. Varaukset (09) 6128 5100

Ravintolan kotisivut: http://www.kellarikrouvi.fi/