nuevo-helsingin-ravintolat

nuevo-valimerellinen-ravintola-helsinkiSuuren suosion saavuttanut tapasteema palaa Ravintola Nuevoon. Tammi- ja helmikuussa tarjolla on päivittäin vaihtuva erikoisannos espanjalaisia herkkuja, joita voi nauttia pieneen tai suureen nälkään, kelloon katsomatta. Mehevä espanjalaisviini Ash Tree Estate täydentää makuyhdistelmät.

Tapakset ovat oivallinen läpileikkaus espanjalaisten makujen kirjoon. Perinteisesti tapaslautaselle kootaan esimerkiksi mausteista makkaraa, espanjalaista juustoa, mehevää tortillaa ja tietenkin kalaa tai äyriäisiä. Viereen lasillinen viiniä, ja seurustelu ruoan äärellä voi alkaa. ”Tapakset on tarkoitettu yhdessä syötäviksi, toisten kanssa jaettaviksi. Syöminen on aina hyvä syy lähteä ulos ja tavata ystäviä”, sanoo Ravintola Nuevon ravintolapäällikkö Outi Koistinen.

Nuevo nosti tapakset à la carte -listan rinnalle parin kuukauden mittaiseksi sesonkiteemaksi vuosi sitten, ja suosio ylitti odotukset. Tapasvalikoiman vaihtuminen päivittäin lisäsi yllätyksellisyyttä, josta innostuivat niin asiakkaat kuin keittiökin. Samaa on luvassa myös tänä talvena. ”Tarjolla on aina perinteisiä espanjalaisia klassikkoja, mutta myös jotain sellaista, jota ideoimme fiilispohjalta”, kertoo keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen.

Nuevon taitava keittiötiimi valmistaa kaikki tapasannokset käsityönä. Osa tapaksista tarjotaan kylminä, osa kuumina. ”Tapasten valmistuksessa ei kannata oikoa. Meillä annokset kannetaan tuoreeltaan keittiöstä pöytään, mikä näkyy ruoan maussa ja laadussa”, Pylvänäinen kuvaa.

Tapasten kera Nuevossa suositellaan mutkattomia viinejä, jotka ovat laadukkaita, mutta kohtuuhintaisia. Espanjalaiset Ash Tree Estate -viinit tulevat maineikkaan cava-tuottajan Freixenet’n valikoimasta. Raikas valkoviini on tehty Chardonnay- ja Macabeo-rypäleistä, pehmeä punainen puolestaan Merlot’sta ja Tempranillosta. Kansainvälisiä ja kansallisia rypälelajikkeita yhdistämällä on saatu taidokas sekoitus Uuden ja Vanhan maailman tyyliä, joka täydentää hyvin tapasten moninaisia makuyhdistelmiä.

Nuevon aistikas ravintolamiljöö tarjoaa mukavat puitteet rentoon seurusteluun niin työn kuin vapaa-ajankin merkeissä. ”Espanjassa tapaksia syödään vaikka baarissa seisaaltaan, mutta meillä niiden parissa voi viihtyä kelloon katsomatta”, vinkkaa Outi Koistinen.

Tapakset Ravintola Nuevossa 1.1.-28.2.2014, saatavana koko päivän.

Nuevon uusi à la carte julkaistaan 14. tammikuuta 2014.

Ravintolan kotisivut ravintolanuevo.fi