Ravintolapäivä HelsingissäMarttojen pop up –ravintoloissa ympäri Suomen tarjotaan tänä vuonna länsiafrikkalaisia makuja. Helsingin Martat ovat vauhdissa Laajasalossa. Lauantaina lautasella on väriä ja lempeitä herkkuja! Mainiot ruokaelämykset piristävät mukavasti omaa ruokakulttuuriamme.

Martat kokkaavat ravintolapäivänä makuja Kamerunista, joka on Marttojen kehitysyhteistyön kohde- ja kumppanimaa vuosina 2012-2014.

-Yhteistyökumppanimme Kamerunissa opastavat köyhiä naisia hyvään ravitsemukseen ja käyttämään kotitaloustaitojaan omien yritysten perustamiseen. Koko perhe hyötyy ja hyvinvointi lisääntyy, kertoo Marttaliiton kansainvälisestä toiminnasta vastaava Terhi Lindqvist.

Ravintolapäivä ja kehitysyhteistyöhankkeet ovat esimerkki Marttojen monipuolisesta toiminnasta. Monenlainen arkinen työ, jota Marttajärjestössä on tehty, on järjestön tärkein yhteiskunnallinen saavutus. Kaiken toiminnan taustalla on Marttajärjestön perustajan, Lucina Hagmanin, yli 100 vuotta sitten lausumat sanat yhteiskunnallisten päätösten teossa mukana olevista naisista: ”On laajempi, isompi koti kuin perhekoti. On kylä, pitäjä, yhteiskunta, isänmaa – koko maailma”.

HELSINKI
Järjestäjä: Laajasalon Martat ja Saaremme-Lähiosuuskunta
Ravintola avoinna klo 11 -15
Osoite: Saaremme Puoti, Laajasalon ostoskeskus, Yliskyläntie 3, 00840 Helsinki
Luomubrunssi Kamerunin mausteilla: Nokkoskeitto ja kananmuna, linssi-perunapyörykät, ananassalsa, lihapyörykät ja maapähkinäkastike, papukastike ja bulgur, alkukesän villiyrttisalaatti, Marjatan kaali-porkkanasalaatti, sienipiirakka, leipä, pesto ja voi, Stansvikin banaani-kookos cup cake ja kahvi tai tee. Hinta 12 €, lapset 1 € / ikävuosi. Osa ravintolan tuotosta lahjoitetaan Kamerunin hyväksi.

Järjestäjä: Pukinmäen Martat
Ravintola avoinna klo 11-14
Osoite: Porttikahvila, Säterinportti 1, 00720 Helsinki.

Marttojen Ravintolapäivän tapahtumat löytyvät Marttojen nettisivuilta osoitteesta:

http://www.martat.fi/marttailu/martta-tapahtumia-vuonna-2014/kattilamatka-kameruniin-ravintolapaiva-17.5/

Ravintolapäivä:

http://www.restaurantday.org/