Tampereen yksityisomisteisista ravintoloista koostuva porukka päätti ryhtyä yhteistyöhön ja tehdä majoitukselliset ruokamatkat kaupunkiin paitsi herkullisiksi, myös helpoiksi ja edullisiksi. Koe Meidän Tampere -porukka paketoi ruokavierailleen juuri sellaisia monipuolisia kokonaisuuksia, joita paikallinen voisi Tampereelle tuleville ystävilleen suositella. Yhteen yhteistyöhiileen puhaltavat Tero Räisänen (vas.) Tiimasta, Kalle Oksa Periscopesta, Marko Simunaniemi Kajosta, Juuso Viira Tullin Saunasta ja Dream Hostel & Hotellista sekä Antti Kokko Kummasta.

Haluaisitko tutustua Tampereen kehuttuun ja omaperäiseen makutarjontaan, mutta et oikein tiedä minne suunnata ja majoitushinnatkin hirvittävät? Kaupungin yksityisomisteiset ravintolat päättivät yhdistää voimansa ja osaamisensa ruokavieraille erittäin edukkaasti ja kutsua heidät kylään. Koe Meidän Tampere tarjoaa elämyksellisen kulinaarimatkan Tampereelle pelkän hotellihuoneen hinnalla.

Tampereen mielenkiintoinen, mehevä ja suhteellisen edullinen ravintolatarjonta vokottelee vierailijoita ympäri maata. Hotellihuonehinnat kieppuvat kuitenkin noin 150 euron tuntumassa, mikä saattaa haukata helposti valtaosan reissun herkuttelubudjetista ja jarruttaa kulinaarinautintoihin syöksymistä.

– Aloimme miettiä porukalla, että mitä jos voisimmekin tarjota Tampereelle tuleville tasokkaan majoituksen saunontoineen, alkudrinkit, illallisen ja vielä pääsyn yökerhoon pelkän hotellihuoneen hinnalla, idean isä Juuso Viira Dream Hostel & Hotellilta ja Tullin Saunalta valottaa.

Palkittu salakapakka Tiima on laadukkaiden cocktailien koti, jossa aika pysähtyy.

Siitä ajatuksesta tiivistyi yksityisomisteisten, persoonallisten ravintoloiden ja tapahtumapaikkojen Koe Meidän Tampere -porukka, jossa on osaamista, intoa ja vahva tekemisen meininki. Myös yhdessä tekemisen. Kyseisen porukan luomien elämyspakettien hinnat onkin nipistetty varsin pikkuisiksi yhteen hiileen puhaltamisen hengessä.

– Tunnemme toistemme tekemisen ja voimme seisoa sen takana samoin kuin omamme. Haluamme tarjota yhdessä sitä oikeasti maukkainta Tamperetta asiakkaalle helpoksi tehdyssä muodossa, Kalle Oksa Arto Rastaan näköalaravintola Periscopesta kuvailee.

Tyylilöylyt, laatuoluet ja kovan luokan keittiön yhdistävä Tullin Sauna lyö löylyä makujen kiukaalle pitkälti perisuomalaisin luonnosta löytyvin raaka-ainein ja villiyrttisin aromein.

Helposti suoraan nettisivunkin kautta ostettavissa olevia paketteja on useita erilaisia niin pariskunnille, kaveriporukoille kuin yritysseurueillekin sopivissa muodoissa. Elämyksellisen Tampere-visiitin suunnittelun voi jättää halutessaan myös kokonaan Koe Meidän Tampere -tiimin haltuun.

Suursuosittu Kajo on suomalaisen luonnon ja välimerellisen meiningin rakkausliitto.

– Vieraamme ei tarvitse muuta kuin hymyillä ja nyökytellä ja ihania asioita tapahtuu, ravintola Kajon Marko Simunaniemi myhäilee.

Koe Meidän Tampere -yhteisössä ovat mukana huippuravintolat Dining 26, Kajo ja Periscope, omaperäinen junk bar & lounge Kumma, saunan ja bistron yhdistävä Tullin Sauna, legendaarinen yökerho Doris, maineikas salakapakka Tiima sekä kaikkiin paketteihin sisältyvästä majoituksesta vastaava palkittu Dream Hostel & Hotel.

KOE MEIDÄN TAMPERE

Teksti ja kuvat: Ronja Honko, Lifestyle Media Oy
Periscope-kuva: Jussi Koivunen

Näköalaravintola Periscope yhdistää maailman maut huikeisiin näkymiin yli kaupungin. Kuva: Jussi Koivunen