beerfest-helsinki2Kuuden suomalaisen kaupungin kiertueen jälkeen yli kaksituhatta asiakaspaikkainen olutjuhlateltta täyttyy riehakkaasta meiningistä 22.-25.10.2014. Beerfest-tytöt pitävät tunnelmaa yllä yhdessä Beerfest House Bandin kanssa.

Festivaalihengen mukaisesti tapahtumassa ei turhia jäykistellä.

– Olutta saa vain litran tuopeissa, olutlaulut raikaavat ja penkit on tarkoitettu tanssimiseen. Teltta on auki puoleenyöhön ja myös menevää ohjelmaa on tarjolla, Muhonen valottaa.  Erilaiset olutfestivaalit ovat tuttuja maailmalta, mutta vielä tähän mennessä ei ole missään toteutettu korkealaatuista, kiertävää olutfestivaalia.

– Olemme todennäköisesti maailman ensimmäinen kiertävä olutfestivaali. Pääosassa ovat siis oluet, mutta toki tarjolla on muitakin juomia. Teeman mukaisesti hauskaa pidetään paitsi juoden, mutta myös nauttien laadukkaasta ruoasta ja hyvästä seurasta, kertoo idean isä Juha Muhonen.

beerfest-helsinki3

Idea Beerfestiin lähti ”huonoista bileistä”

Idea korkealaatuiselle olutjuhlalle sai alkunsa, kun Muhonen huomasi, että kaikki Suomessa järjestetyt juhlat alkoivat muistuttaa toisiaan.

– Yksinkertaisesti olin huonoissa bileissä, joissa totesin, että ei ihmisten tule tyytyä tällaiseen. Suomessa on paljon erilaisia VIP-juhlia ja tapahtumia, mutta niitä ei ole hiottu aivan loppuun saakka. Uusia konsepteja rantautuu maahamme aivan liian harvoin, joten ei tässä auttanut kuin kääriä hihat ja alkaa rakentaa sellaista tapahtumaa, jossa itsekin viihtyy, Muhonen taustoittaa.

Projekti on jouduttu aloittamaan täysin nollasta, koska Suomessa ei ollut esimerkiksi tarkoitukseen soveltuvia tarpeeksi korkealaatuisia vessoja tai liikuteltavia keittiöitä, joissa
huippulaadukkaan ruoan valmistus onnistuisi. Myös teltan näyttävä interiööri on suunniteltu alusta saakka ja sisääntulon veistoksellinen julkisivu on uniikki.

Jotta olut säilyy laadukkaana pitkään, valittiin oluiksi tasapainoinen lager Carlsberg sekä tsekkiläistyyliset Budvar tumma lager ja Budvar vaalea lager. Siiderin ystäville tarjoamme Crowmoor Dry Apple –siideriä litran tuopeista.

Stefan Lindfors näkyvässä roolissa

Vaikkei Muhosella itsellään ole kokemusta tapahtumajärjestelyistä tai brändin rakentamisesta, on hän saanut kasattua ympärilleentiimin huippuammattilaisia, jotka parhaillaan    työskentelevät ahkerasti tuodakseen Suomeen täysin uuden olutkulttuurikokemuksen.

– Olen oluen suuri ystävä, joten toki lähdin mielelläni mukaan näin hienoon projektiin. Tulen tekemään tapahtumalle useita duuneja, jotka siis saavat ensi-iltansa tällä Suomen kiertueella, Lindfors vihjaa. Nimekkäimpiin suomalaisiin muotoilijoihin lukeutuva Lindfors on innoissaan siitä, että näin viimeisen päälle suunniteltu ja tuotettu tapahtuma saadaan Suomeen.

– Tällainen tyylikäs, mutta samalla riehakas juhla on varmasti enemmän kuin tervetullut piristämään suomalaisten oluen ystävien syksyä, Lindfors ennakoi.

Tapahtuman tiedot

Helsingin Rautatientorilla 22.–25. lokakuuta.

Beerfest Finland on avoinna arkisin klo 16–24 ja lauantaisin klo 12–24.

Esiintyjät:

Halavatun Papat
Aina hauska Halavatun Papat naurattaa yleisöä huumoripainotteisella pappatunturimusiikilla. Heleppo kuunnella, heleppoo nauraa. Huom! Ei esiinny Lappeenrannassa!

Flute of Shame
Vuoden 2014 Beerfest Finland -kiertueen virallisena bändinä toimii Flute of Shame. Tämä kolmen Hullin yliopiston Scarborough’n kampuksella vuonna 2005 tavanneen ystävyksen muodostama palkittu bändi tarjoaa Beerfestin vieraille letkeää folk-musiikkia, joka virittää tunnelmaa mukavasti kohti loppuiltaa.  Huom! Ei esiinny Turussa!

Osmos Cosmos
Beerfest Finland -kiertueillat päättää Suomen tunnetuimpiin bilebändeihin kuuluva Osmos Cosmos. Tämä rautaisten ammattilaisten muodostama show villitsee yleisönsä pääasiassa 1970- ja 1980-luvuilta tunnetuilla glamrock-henkisillä koti- ja ulkomaisilla hiteillä.

Liput

17,50 euroa / Illallispaketti 58,50 euroa

http://beerfest.fi/tickets2?lang=FI