beajolais-viiniRanskalainen Gamay-rypäleen Beaujoulais Nouveau -viini on valmistettu kuluvan vuoden sadosta ja se päästetään markkinoille marraskuun kolmantena torstaina, joka on viinivuoden tärkeimpiä yksittäisiä päiviä.

Tähän liittyvän perinteen mukaisesti Koko Jazz Clubilla järjestetään herkullisen ranskalaisen ruoan parissa viini-ilta, jossa huippusommelier Ben Collardey kertoo viineistä ja Beaujolais Nouveau -traditiosta. Collardey on tullut tutuksi myös ravintola Chez Dominiquen sommelierina.

MUISTA MYÖS MAJOITUS! ERIKOISTARJOUS alk. 79 €/2hh/vrk​ Koko vuoden hotelli- ja kylpyläyöt nyt ​tarjouksessa. Myös kesä! ​ Varauskoodi: TRAVEL | Varaa 25.1. asti https://www.scandichotels.fi/tarjoukset

Ben Collardeyn ansiosta Beaujolais Nouveau -tapahtumasta saa varmasti enemmän irti. Itse olisi kiinnostunut tietämää lisää mm:

Voiko Beaujoulais Nouveaun nähdä kulinaristisempana ja ranskalaisittain hienostuneempana vastineena esimerkiksi naapurimaan Oktoberfesteille?

Onko Beaujoulais Nouveau muiden kansainvälisten juomatapahtumatraditioiden lailla muuttunut entistä karnevalistisemmaksi?

Beaujoulais Nouveauta voidaan juhlia monella tavoin – tärkeintä on hauskanpito? Viini on hyvin nuorta. Beaujolais Nouveaun tarkoitushan on ollut kilpailla, kuinka pian saadaan tuotettua kelpo viiniä.

Kokon oma ravintolamestari Lloyd valmistaa vankalla ammattitaidolla niin liha -kuin kasvissyöjille herkullisen kolmen ruokalajin illallisen joka nautitaan Beaujoulais Nouveaun kera.

Illallisen nautiskelijoita viihdyttää sulostuttava viulu duo: Satu-Maija Aalto ja Aino Rautakorpi.

Menu on suunniteltu neljän hengen ryhmille ja se pitää sisällään kaksi pulloa Beaujoulais-viinä per seurue.

192 € / pöytä

LammasMenu

1] Talon kananmaksapatee parmankinkku-höystöllä,

2] Lampaan potkaa punaviini-yrttikastikkeella
Palsternakkapyre, herneitä ja tuoretta minttua,
Paistetut perunat laakerinlehtihöystöllä.

3]  Päärynä marsalakastikkeessa ja Crème brûlée ala Koko

KasvisMenu

1]  Purjopatee merlileväkastikkeella

2] Paistettua tempehiä parsapedillä
Palsternakkapyre, herneitä ja tuoretta minttua
Paistetut perunat laakerinlehtihöystöllä

3]  Päärynä marsalakastikkeessa ja Crème brûlée ala Koko

 

Myöhemmin illalla ravintolassa esiintyy myös Klo 21:00 Teddy’s West Coasters

 

Lue myös:

Beaujolais nouveau -ilta gastropub tuulensuussa torstaina 21.11.